„Protectorul Baronilor” Victor Ponta: Se va face dreptate în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu
alte articole
În contextul în care liderii PSD cad pe capete în ghearele DNA şi ANI, premierul Victor Ponta a declarat joi, la Piteşti, că în opinia sa, „dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie”.
DNA şi ANI lovesc în forţă în baza puterii PSD, aşa-zişii baroni locali, chiar înainte de europarlamentarele din luna mai. Nume mari din PSD s-au plimbat pe la DNA în ultima vreme. Aici se cade să îi amintim pe primarul Constanţei Radu Mazăre, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Mehedinţi şi liderul filialei judeţene a PSD, Adrian Duicu, zis şi Gioni Gazolina, Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, baronul de Dolj Ion Prioteasa şi lista poarte continua.
Între timp angajaţii Agenţiei Naţionale de Integritate muncesc din greu pentru că numai din rândul aleşilor locali din PSD care se află în stare de incompatibilitate ar fi în jur de 1.200, potrivit unor calcule interne.
„Eu cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie”, a declarat joi Victor Ponta, adăugând că le „vom face dreptate celor mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot şi atunci s-a încercat în cazul multora să fie învinşi pe alte căi”.
Premierul este de părere că „încă mai e de făcut justiţie în România cu cei care cu adevarat au furat, cu cei care cu adevarat au încălcat legea şi care încă sunt protejaţi pe criteriu politic pentru că sunt cu domnul Basescu, cu doamna Udrea, cu alţi domni şi doamne de acelaşi fel”.
Anterior premierul Ponta declara că în România preşedinţii de consilii judeţene sunt oamenii cei mai votaţi şi în care românii au cea mai mare încredere chiar dacă sunt şi ţintă pentru procurori, lucru care „vine odată cu popularitatea şi cu faptul că sunt votaţi şi, atunci, e şi o meserie periculoasă”.
Mai mult, premierul îi compara la un moment dat pe baronii locali cu martirii de la Revoluţia din 1989, lucru care a stârnit o reacţie dură din partea preşedintelui PNL Crin Antonescu, care denunţa declaraţiile premierului Victor Ponta catalogându-le drept o dovadă „proaspătă, nebănuită de neruşinare pesedistă”.
Victor Ponta le transmitea marţi preşedinţilor de CJ, reuniţi la Palatul Parlamentului, că el personal şi Guvernul îi sprijină, adăugând că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, lucru la care trebuiau să se aştepte.
„Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni. Vă consider cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor dumneavoastră, sunteţi cei mai votaţi oameni şi cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere. Cred că în judeţul, în oraşul, în comuna dumneavoastră nici preşedintele, nici eu, nici alt ministru nu poate să concureze cu dumneavoastră în ceea ce priveşte încrederea pe care cetăţenii v-o acordă. Din acest punct de vedere, cât voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia, şi voi considera de fiecare dată că dumneavoastră reprezentaţi mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare aici, la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern”, a declarat Victor Ponta.
Ultimul „persecutat politic” de „procurorii basişti” a fost primarul Radu Mazăre, care imediat după ce a fost eliberat pe control judiciar din arestul poliţiei, şi-a manifestat indignarea faţă de presupusul abuz al procurorilor şi s-a declarat hotărât să reformeze sistemul de justiţie. Edilul vrea acum să ceară ajutorul partidului pentru ca procurorii să fie evaluaţi periodic, la sfârşitul unui an sau doi ani, iar cei care dau multe soluţii de reţinere neconfirmate de instanţă, precum cea din cazul său, să fie daţi afară şi să fie trimişi în avocatură.
Odată cu eliberarea lui Mazăre au apărut în presă şi stenograme compromiţătoare în care acesta se pare că îşi îndeamnă subordonaţii să comită ilegalităţi. Mazăre îl anunţă pe viceprimarul din Constanţa că fie cei de la Inspecţia în Construcţii închid ochii la ilegalităţile făcute în cartierul Henry Coandă, fie se „ocupă personal de ei”.
Procurorii anticorupţie l-au acuzat pe Radu Mazăre că a aranjat licitaţia de construcţie a unui campus de locuinţe sociale, luând mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern, un reprezentant al firmei care a construit campusul „Henri Coandă”, pentru ca această firmă să câştige licitaţia şi să mărească ulterior valoarea contractului.
După această declaraţie, premierul Victor Ponta a subliniat că îl apreciază din ce în ce mai mult pe edilul Constanţei, despre care a spus că nu înţelege de ce este anchetat, adăugând că presa îi răstălmăceşte declaraţiile.
„Acum îl apreciez şi mai mult. Când văd că cineva, un primar, e anchetat că a făcut locuinţe sociale pentru oameni amărâţi, când mai văd că în loc să-l suni îi trimiţi opt mascaţi, de parcă era Steven Seagal sau un mare luptător ninja... venea singur. De ce trimiţi mascaţi? Astea-s lucrurile care, fără să atacăm justiţia, ne întrebăm şi noi. Nu poate să sune? De ce trimite mascaţi? Atâta timp cât oamenii din Constanţa l-au votat înseamnă că are dreptate", a precizat Ponta.
Premierul a subliniat că „în toate momentele grele m-am mândrit foarte tare cu toţi colegii mei de la PSD, nu m-am dezis niciodaă de niciunul, nu mi-a fost ruşine de niciunul”.