Băsescu: VV Ponta, un om profund corupt care va ridica corupţia deasupra nivelului atins de Adrian Năstase

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit duminică seară, în cadrul unui interviu la Realitatea Tv, despre arestarea recentă a diverşilor „baroni locali”, precum şi despre premierul Victor Ponta despre care susţine că un om profund corupt, lipsit de credibilitate afară, apărătorul corupţilor, şi „riscă să ajungă la puşcărie”.

„Dacă este ceva exagerat (în intrările procurorilor dimineaţa etc), atunci sunt procedurile. Nimeni nu e mai presus de lege, procedurile se aplică egal şi preşedintelui României şi lui Nuţu Cămătaru. Nu scrie că dacă te duci la Nuţu Cămătaru - luaţi-l pe sus -, dacă te duci la Mazăre - cu un buchet de flori, cu un car alegoric”, a argumentat Traian Băsescu.

Şeful statului susţine că procurorii anticorupţie nu sunt părtinitori şi nu aleg cazurile în funcţie de culoarea politică aşa cum au sugerat diverşi oameni politicii.

„În mod categoric, nimeni nu urmăreşte PSD, PNL sau PDL. Când era PDL era la guvernare, a căzut ghinionul peste PDL şi toată lumea spunea că preşedintele îşi curăţă partidul. Primarul de la Vâlcea, de la Craiova, anchetă la Falcă, la Poteraş. Dacă cineva se aşteaptă de la mine să opresc astfel de cazuri, nu mă cunoaşte. Cred că au ajuns la maturitate nişte lucruri. După ultimele alegeri locale din 2012, oamenii s-au cam dezlănţuit şi cu cât confortul că ai guvernul tău, că suni la prim-ministru, la mama mare, oamenii s-au relaxat şi fac prostii. Nu există şi nu cred că poate gândi vreun procuror, cineva din cei care aprobă rechizitoriile, oamenii ăştia nu stau şi se gândesc ăsta e PSD, să iau şi un PNL şi un PDL. Dacă le cunoaşteţi pe Kovesi şi pe Bica, veţi înţelege că nu fac un mix”, a subliniat Traian Băsescu.

Făcând referire la edilul Radu Mazăre şi preşedintele CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu care au intrat recent DNA, Traian Băsescu a susţinut că aceşti oamenii controlează totul în Constranţa şi nu mişcă nimic fără aprobarea lor.

„Se ştie că în Constanţa nu mişcă nimic fără aprobarea a doi oameni: Mazăre şi Constantinescu. Oamenii de afaceri merg vara la hotel Flora, al lui Mazăre şi nu la Primărie. La Mazăre probabil n-a fost foarte uşor să iei urma banilor. Lucrurile nu sunt uşoare şi eu cred că la nivelul de control, ca să nu spun mafiostism, nu va fi uşor să li se demonstreze toate mişcările. Despre lucruri care se petrec la Prahova, am citit şi eu şi premierul Ponta, şi premierul Emil Boc şi premierul Tăriceanu”, a explicat şeful statului.

Traian Băsescu a afirmat că dacă premierul Ponta „ar încerca să facă dreptate după mintea domniei sale” pentru fostul preşedinte CJ Argeş, Constantin Nicolescu, „ar deveni coleg de apartament, de cameră cu Adrian Năstase foarte repede”.

„La nivel internaţional, domnul Ponta şi-a închis cariera de mult. Se duce pe aici, pe colo, cu lobby-uri pe bani. Mai ales că a avut două etape de angajamente. La Bruxelles şi Washington, când spune mereu da şi acasă face nu. Ce nu înţelege Viorel este că toţi îi spun sincer: Viorel, dragă, statul de drept. Iar el spune ce e statul ăsta de drept. Eu nu spun că aceşti oameni nu sunt de apărat, dar nu de el, premier, ci de avocaţi”, a adăugat preşedintele.

Şeful statului este de părere că ar fi o mare dramă pentru ţară ca Victor Ponta să se suie pe scaunul de la Cotroceni în locul lui pentru că este profund corupt şi va ridica corupţia deasupra nivelelor atinse de Adrian Năstase.

„Ar fi o mare dramă pentru România, ca Viorel să ajungă preşedintele României. I-aş ruga pe români să mă creadă în zi de sărbătoare, că ar fi o dramă ca Victor Viorel să ajungă preşedintele României. Este lipsit de credibilitate afară, apărătorul corupţilor, iar el este un om profund corupt. Cum poţi să-i unui astfel de avocat să-i apere pe cei corupţi. Victor Viorel este un corupt de aceeaşi talie şi el. Nu vă amintiţi cazul CFR Marfă, ce înscenări a făcut ca să-i dea lui Gruia Stoica CFR Marfă deşi nu avea banii şi când ştia ce a făcut Gruia Stoica cu CFR Marfă. Ăsta e un act de corupţie. Victor Viorel este un prim-ministru profund corupt. Omul ăsta va ridica corupţia deasupra standardelor lui Adrian Năstase”, a concluzionat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne