Coşmarul pesedist al Elenei Udrea: Ponta preşedinte. Dragnea premier. Baronii locali apăraţi de Justiţie

Elena Udrea şi Victor Ponta
Elena Udrea şi Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că îi "dă fiori" gândul că după alegerile prezidenţiale Victor Ponta ar putea ocupa scaunul de la Cotroceni şi Liviu Dragnea ar fi premier, în timp ce baronii locali ar fi apăraţi de justiţie.

Elena Udrea consideră anul 2014 unul extraordinar de important pentru România pentru că "se închide" cel de-al doilea mandat al preşedintelui Traian Băsescu iar oamenii trebuie să se gândească ce va urma. În opinia acesteia, în prezent ţara este "sub asaltul lui Victor Ponta şi al baronilor locali", iar ideea că Ponta va ajunge preşedinte, Dragnea premier şi toţi baronii locali ar fi apăraţi de justiţie îi dă "fiori". Cu alte cuvinte, România ar ajunge "sub totala ocupaţie a PSD pe următorii 10 ani".

"Victor Ponta, de la masa Guvernului, e actor. E al doilea Mazăre, dar vorbeşte de la Palatul Victoria, nu de la Constanţa. Românii să se gândească ce va fi România după 2014, dacă ei nu vor veni la vot sau vor accepta să voteze doar cei care primesc o pungă de zahăr, un litru de ulei, cum i-a învăţat domnul Dragnea. Aşa ştiu ei să obţină voturi, minţind sau furând", a declarat Elena Udrea.

Comparaţia între premierul Ponta şi edilul Radu Mazăre este făcută din două motive, explică Udrea - apetitul pentru spectacolul mediatic şi apărarea baronilor locali în faţa legii.

"Şi domnul Victor Ponta este un sprijin pentru baronii locali, şi-i asumă, şi asumă tot ceea ce fac aceşti baroni locali, îi apără în faţa legii. În al doilea rând, pentru că şi dânsului îi place foarte mult spectacolul mediatic. Domnul Victor Ponta este un mare actor de televiziune şi stă toată ziua la televizor. Din păcate, este prim-ministru, ar trebui să guverneze, nu să presteze la televiziuni şi cred că sunt cele două caracteristici suficient de importante ca să tragem concluzia că nu este un bun prim-ministru pentru România astăzi şi categoric n-ar fi un bun preşedinte", a precizat Elena Udrea.

În opinia Elenei Udrea, parcursul european al ţării noastre, inclusiv lupta împotriva corupţiei, nu este ireversibil, iar "riscul să ne întoarcem la România lui Adrian Năstase e foarte mare".

"Este foarte mare acest risc, pentru că vedem în aceste zile cum tot partidul, în frunte cu Victor Ponta, se face zid între justiţie şi baronii locali, cei care sunt cercetaţi penal. Ne amintim de epoca lui Adrian Năstase, când nimic nu se întâmpla în ţara aceasta, decât dacă voia liderul PSD de la acea vreme în care guvernarea era doar în folosul partidului pe care-l reprezenta, PSD-ul, în care baronii locali prosperau în teritoriu. (...) Acum e o perioadă în care vedem că justiţia capătă încredere în propria independenţă şi acţionează chiar şi împotriva celor care erau practic imuni, până în acest moment. Însă, în 2012, am văzut în trei zile cum puterea USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu au dat jos preşedintele României sfidând Constituţia, au schimbat atunci Avocatul Poporului, au ignorat Curtea Constituţională", a afirmat deputatul PMP.