Ponta, la mâna lui DD: Trebuie să facem alianţe cu PPDD pentru că nu avem altă soluţie

În contextul în care comportamentul PPDD din teritoriu nu este unul consecvent, formaţiunea lui Dan Diaconescu făcând alianţe atât cu PSD, cât şi cu partidele de dreapta, premierul Victor Ponta a evidenţiat luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, dependenţa partidului pe care îl reprezintă de alianţele din teritoriu cu PPDD.
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
17.06.2014

În contextul în care comportamentul PPDD din teritoriu nu este unul consecvent, formaţiunea lui Dan Diaconescu făcând alianţe atât cu PSD, cât şi cu partidele de dreapta, premierul Victor Ponta a evidenţiat luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, dependenţa partidului pe care îl reprezintă de alianţele din teritoriu cu PPDD.

„Dacă putem să facem - şi o să discutăm azi - alianţe cu PPDD pentru a păstra majorităţile, le vom face, şi vom discuta cu cei de la PPDD pentru că nu avem altă soluţie de a avea majoritate şi important este să încercăm proiectele de la nivel naţional şi cele de la nivel local să le ducem mai departe, în ciuda acestei schimbări de situaţie”, a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Războiul din teritoriu este în plină desfăşurare, iar PPDD se află într-o situaţie extrem de avantajoasă pentru că de această formaţiune depinde acum formarea majorităţilor în multe judeţe. În timp ce s-a aliat cu partidele de dreapta în Hunedoara, Braşov şi Gorj (fieful premierului Ponta) şi poartă discuţii la Iaşi şi în Dâmboviţa, s-a aliat şi cu PSD în alte cinci judeţe.

Miza pentru PSD este foarte mare. Vicepremierul Dragnea declara recent că "mai sunt 10-11 judeţe unde este posibil să se realizeze majorităţi", astfel că PPDD ocupă acum un rol crucial în înclinarea balanţei din teritoriu.

Amintim că negocierile dintre PSD şi PP-DD pentru semnarea protocolului privind cooptarea reprezentanţilor PP-DD în componenţa Guvernului au fost sistate datorită reacţiei UDMR şi UNPR.

UDMR a anunţat că este împotriva cooptării membrilor PPDD în componenţa Guvernului pe motivul că acest lucru ar dăuna imaginii Executivului, iar UNPR a declarat că nu participă la astfel de discuţii. Astfel că, social-democraţii nu mai oferă Simonei Man, preşedintele PP-DD, postul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni, care în momentul de faţă este ocupat de Bogdan Stanoevici.

PSD şi PPDD ar putea face o înţelegere mai puţin răsunătoare. PSD nu ar mai putea fi acuzat că face o alianţă imorală cu Dan Diaconescu, pe când fostul şef al OTV nu ar mai trebui să răspundă întrebărilor incomode că s-a aliat cu „ciocoii”.

Ar putea fi convenabilă o înţelegere şi pentru PP-DD în cazul în care aceştia ar primi posturi de secretar de stat, care eventual vor fi ocupate de „apolitici” numiţi la recomandarea PP-DD, precum şi unele poziţii la nivel local. Discuţiile cu PSD vizează şi poziţii în „eşalonul trei” al guvernării, au declarat, pentru „Evenimentul zilei” surse politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor