Iohannis, despre „formaţiunea cvasipolitică hrănită de PSD” a lui Tăriceanu

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu "a ars podul care-l mai lega cu PNL" după ce acesta a lansat joi o formaţiune „cvasipolitică hrănită de PSD”.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a lansat joi „Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”, la care au participat, potrivit B1 Tv, 14 parlamentari din cadrul PNL, printre care Graţiela Gravilescu, Sorin Ilieşiu, Daniel Barbu, Nicu Marcu, Mihai Stănişoară, Viorel Palaşcă, dar şi foştii miniştrii Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea şi Radu Stroe.

"PNL s-a angajat pe drumul unificării dreptei, pe un drum european şi acest lucru i-a dus la disperare pe competitori. Aşa că l-au înconjurat pe domnul Tăriceanu şi l-au prezentat public ca cel care doreşte să păstreze identitatea liberalismului. Afirm cu tărie că liberalismul nu a fost nicicând sub asediu şi nu va fi nici în perioada următoare. Liberalismul trebuie să trăiască în PNL, şi nu în braţele unei formaţiuni cvasipolitice hrănite de PSD", a declarat Iohannis, citat de Mediafax.

Iohannis a precizat că liberalii care au participat la lansarea de joi a lui Tăriceanu sunt "dintre cei care au părăsit partidul sau au fost daţi afară din partid", dar şi unii a căror sancţionare "se va discuta".

Întrebat dacă Tăriceanu mai are vreo şansă să revină în PNL, Iohannis a replicat: "Dacă m-aţi fi întrebat acum o săptămână, aş fi zis că, dacă termină cu piruetele şi se reorientează spre PNL, există o cale de discuţie. După lansarea acelui vehicul cvasipolitic de ieri (joi - n.r.) cred că domnul Tăriceanu a ars podul din spatele domniei sale care-l mai lega cu PNL".

"Vom merge mai departe pe calea unificării dreptei cu scopul simplu de a merge spre o Românie prosperă şi puternică", a adăugat Iohannis.

Fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu a declarat, la un post Tv, că, dacă la Congresul PNL din 28-29 iunie se va decide fuziunea cu PDL şi intrarea în PPE, el şi alţi colegi de-ai săi liberali vor înfiinţa alt partid.

"Peste 200 de aleşi locali, primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali fac parte din acest grup de iniţiativă. Nu s-au alăturat unui nou partid pentru că nu este constituit deocamdată. Credem că după Congres majoritatea aleşilor locali şi membri PNL vor împărtăşi părerile şi principiile noastre", a explicat Daniel Chiţoiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a subliniat joi că anunţul construcţiei unei aşa-zise iniţiative care să "reformeze" liberalismul nu este altceva decât o nouă rată a trădării, plătită conştiincios ‪PSD‬ de către domnul Călin Popescu ‪‎Tăriceanu‬ în contul funcţiei de preşedinte al Senatului, oferită de partidul-stat.

„După încercări repetate şi nereuşite de a destabiliza ‪‎PNL‬ şi de a rupe partidul, domnul Tăriceanu se vede obligat să se mulţumească doar cu înfiinţarea unui grup de iniţiativă. Numele “Grup de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale” nu poate păcăli, însă, pe nimeni. Aşa-zisa salvare a liberalismului nu se poate face sub umbrela socialistă, nu te poţi numi liberal dacă eşti condus de Victor Ponta!”, a subliniat Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PNL este de părere că grupul lui Tăriceanu va fi asimilat în cele din urmă de PSD şi vor ajunge să răspundă de comenzile preşedintelui formaţiunii Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne