Mai mulţi lideri PNL l-ar vrea pe Antonescu la Cotroceni (surse)

Klaus Iohannis si Crin Antonescu
Klaus Iohannis si Crin Antonescu (Ioana Florea / Epoch Times Romania)

Se pare că Iohannis nu este singura preferinţă a liberalilor pentru prezidenţiale. Mai mulţi lideri PNL, vicepreşedinţi şi lideri de organizaţii, sunt de părere că este necesară includerea fostului preşedinte al formaţiunii Crin Antonescu, alături de Klaus Iohannis, în cercetările sociologice care vor fi realizate alături de PDL în vederea stabilirii candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, au declarat pentru Mediafax surse din PNL.

Respectivii lideri PNL, apropiaţi ai lui Crin Antonescu, consideră că trebuie văzut pe cine anume preferă electoratul dintre Iohannis şi fostul preşedinte PNL, adăugând că ar fi o greşeală "strategică" excluderea unei posibile candidaturi a lui Antonescu.

"Încă nu ştim în ce măsură Klaus Iohannis va confirma în preferinţele electorale şi cum se va adapta în noua sa poziţie. Nu ştim nici cum receptează oamenii modul în care el comunică public, dacă expunerea sa din ultima vreme l-a adus pe plus, sau pe minus", a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL, menţionând că PNL trebuie să poată schimba candidatul la prezidenţiale, chiar şi în ultimul moment, dacă se impune acest lucru.

Un lider de filială din PNL a precizat că liberalii au "luxul de a putea opta între două nume valabile de candidat la prezidenţiale, Antonescu sau Iohannis". "Trebuie să ne păstrăm posibilitatea de manevră, în funcţie de ce ne rezervă bătălia politică. Dacă unul dintre ei face pană, îl avem pe al doilea", a adăugat acesta.

Totodată, unii dintre actualii vicepreşedinţi sunt de părere că nu ar trebui stabilit candidatul la alegerile prezidenţiale în cadrul congresului PNL viitor, ci mai degrabă într-o reuniune a Delegaţiei Permanente organizată după congres.

"Dacă validăm în congres candidatul la prezidenţiale va trebui un nou congres pentru schimbarea lui, dacă va fi cazul să intrăm cu altcineva. Aşa, mai degrabă stabilim în Delegaţia Permanentă, cum de altfel spune şi Statutul actual al partidului", a declarat un vicepreşedinte al PNL.

Mai mult decât atât, liderii liberali apropiaţi lui Antonescu cred că Iohannis nu este capabil să obţină suficientă simpatie din partea oamenilor pentru a câştiga al doilea tur al prezidenţialelor, motivul principal fiind "discursul său sec".

"Vreau să-l aduc (pe Iohannis - n.r.) la un miting cu 20 de mii de oameni, în precampanie, dar nu sunt sigur că Iohannis va putea să le spună cum trebuie. Să ţină un discurs de mobilizare şi să plece oamenii acasă cu gândul la campanie, mie mi-e frică că-i va demobiliza. La alegeri avem nevoie de emoţie, suntem în război cu PSD, nu la jocuri de societate", a explicat un lider de filială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne