Pilotul acuzat de Rusia de prăbuşirea zborului MH17 deasupra Ucrainei, găsit mort

Aeronava distrusă a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines (DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
19.03.2018

Pilotul pe care Kremlinul îl acuză de prăbuşirea zborului MH17, a fost găsit mort în propria casă conform Daily Mail.

La scurt timp după una dintre cele mai recente tragedii aviatice, prăbuşirea zborului MH17 deasupra Ucrainei cuprinsă de luptele cu separatiştii, căpitanul Vladislav Voloşin a fost învinuit de Rusia de provocarea prăbuşirii zborului Malaysia Airlines.

Voloşin a susţinut întotdeauna că este nevinovat şi că atacurile împotriva sa sunt generate de eforturile Moscovei de a se dezvinovăţi.

Pilotul, în vârstă de 29 de ani, era înrolat în Forţele Aeriene Ucrainene în vara lui 2014, când MH17 a fost atacat cu o rachetă sol-aer. În urma incidentului, 298 de oameni au murit, printre care şi români.

Presa din Ucraina arată că Voloşin a fost găsit în casa lui din Mikolayv, împuşcat.

Anchetatorii sosiţi la faţa locului au deschis o investigaţie, dar nu exclud ca pilotul să se fi sinucis.

De asemenea, mai mulţi colegi de-ai tânărului au declarat că el se simţea ”deprimat” în ultima vreme.

Soţia lui a declarat că a auzit focuri de armă la el în cameră şi a alergat spre el. Ea a sunat la poliţie şi ambulanţă, dar echipa de paramedici sosită la faţa locului nu au putut să-i salveze viaţa.

După ce Voloşin a fost acuzat de Kremlin de doborârea avionului în decembrie 2014, Voloşin şi-a dat demisia din Forţele Aeriene ale Ucrainei.

În 2016, o echipă internaţională de anchetatori condusă de Olanda a afirmat că avionul a fost doborât de o rachetă rusească trasă din estul Ucrainei, controlat de rebeli proruşi.

Autorităţile ruse au dat vina pe armata ucraineană care luptă cu rebelii proruşi în estul Ucrainei de aproape patru ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor