Piept de pui la grătar - suculent şi delicios
alte articole
Iată o reţetă simplă şi gustoasă de piept de pui fript la grătar.
Pieptul de pui se poate usca repede când e preparat pe grătar. Pentru a evita uscarea cărnii, aceasta se marinează în ulei amestecat cu zeamă de lămâie sau oţet, adăugându-se după gust diferite ierburi şi condimente. Uleiul acţionează ca o barieră între carnea de pui şi grătarul fierbinte, iar sucul de lămâie frăgezeşte carnea, astfel încât puiul rămâne suculent şi moale, fără a se usca.
Ingrediente:
4 piepţi de pui
3/4 ceaşcă de ulei de măsline
sucul de la o jumătate de lămâie
1 linguriţă de frunze de pătrunjel verde mărunţite
1 linguriţa oregano uscat
2-3 căţei de usturoi zdrobiţi
1 linguriţa piper negru
2 linguriţe de sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui se curăţa de grăsime şi piele şi oase, apoi se taie partea de dedesubt, astfel încât bucăţile de piept de pui să fie cam de aceeaşi grosime. Ca baiţul de marinat să pătrundă carnea mai bine, pieptul de pui se crestează transversal pe lungimea bucăţii.
Se prepară baiţul de marinat. Se combină uleiul, zeama de lămâie, pătrunjelul, oregano, usturoiul, sarea şi piperul şi se amestecă bine. Se toarnă într-o pungă care se poate închide sau un vas de plastic/sticlă cu capac şi se adaugă pieptul de pui.
Marinaţi carnea de pui în frigider cel puţin câteva ore.
Înainte de preparare, carnea se scoate din frigider şi se lasă să ajungă la temperatura camerei.
Grătarul se unge cu grăsime, apoi se încinge la temperatură mediu ridicată. Scoateţi carnea de pui din baiţ şi aşezaţi-o pe grătarul încins cu partea crestată în jos. După câteva minute rotiţi-l pe cealaltă parte. Continuaţi să rotiţi din nou după câteva minute, până când puiul e rumenit şi pătruns ( ferm dar nu tare la atingere). Dacă se lasă prea mult se întăreşte şi carnea devine uscată.
Pieptul de pui fript la grătar merge foarte bine cu cartofi, orez, paste, mâncare de legume, salate, etc.