Salată de pui cu legume - pentru o cină simplă şi uşoară

Salata de pui cu legume
Salata de pui cu legume (Maria Matyiku / Epoch Times)

Salata de pui cu legume proaspete este o opţiune versatilă pentru o cină sănătoasă şi uşoară. Ardeii şi roşiile dau culoare şi savoare salatei proaspete, iar carnea de pui complementează prin adaosul de proteine. Datorită marinării în suc de lămâie şi ulei de măsline, carnea rămâne fragedă şi moale, cu condiţia să nu fie ţinută pe foc mai mult decât e necesar. Această salată este de asemenea un fel de mâncare potrivit pentru un picnic la iarbă verde sau poate fi folosită ca şi umplutură pentru sandviciuri.

Ingrediente:

250 g piept de pui dezosat şi tăiat în fâşii subţiri
sucul de la o jumătate de lămâie
3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă coajă de lămâie
1/4 linguriţă de sare
1/4 linguriţa piper
1 linguriţă pătrunjel verde mărunţit
1/4 linguriţă de curry (opţional)

1 castravete
1/2 ardei roşu
1/2 ardei galben
250 g roşii cherry
250 g salată verde sau frunze de andive
Câteva fire de arpagic/ceapă sau usturoi verde
50 g seminţe de susan (opţional)

Modul de preparare:

Pentru marinarea cărnii de pui se foloseşte un amestec format din sucul de la o jumătate de lămâie la care se adaugă uleiul de măsline, coaja rasă de lămâie, sare, piper, pătrunjelul tocat şi opţional curry. Fâşiile carne de pui se pun la marinat şi se dau la frigider cel puţin câteva ore. Înainte de folosire, se scot de la frigider şi se aduc la temperatura camerei.

Carnea de pui se aşează într-un singur strat într-o tigaie mare, apoi se acoperă cu sucul în care s-a marinat . Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Puiul se întoarce pe cealaltă parte, apoi se reduce focul la mediu şi se continuă gătirea până când bucăţile de carne se rumenesc bine pe ambele părţi şi carnea e pătrunsă (aproximativ 6 min). Se dă la o parte şi se lasă să se răcească.

Castravetele se curăţă de coajă, se taie în patru pe lungime, apoi în bucăţi cam de un cm grosime pe lateral. Ardeii se taie în rondele sau cubuleţe.
Frunzele de salată verde sau andivă se spală, şi se lasă să se zvânte de apă.

Frunzele de salată se pun în castron mare, se adaugă castraveţii, ardeii, roşiile, carnea de pui.

Se amestecă sucul de la o jumătate de lămâie, cu două linguri de oţet balsamic, două linguri de ulei de măsline, sare, piper, apoi se toarnă în castronul cu salată şi se amestecă uşor.

Pe deasupra, se presară cu bucăţele de fir de arpagic tăiate fin şi seminţe de susan.

Se serveşte cu crutoane sau bucăţele de pâine prăjită. Poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură