Mâncare de legume proaspete cu ciuperci

Acum în plin sezon estival avem la îndemâna o abundenţă de legume proaspete cu care putem prepara mâncăruri pentru toate gusturile şi ocaziile. Aspectul oarecum festiv al acestei mâncări delicioase este dat de paleta de culori a legumelor proaspete, combinată cu modul în care tăiem legumele: fasolea şi ceapa verde sunt tăiate în fâşii înguste oblice, ardeiul în rondele, iar morcovii sub formă de panglică.
Maria Matyiku
26.07.2013

Acum în plin sezon estival avem la îndemâna o abundenţă de legume proaspete cu care putem prepara mâncăruri pentru toate gusturile şi ocaziile.

Aspectul oarecum festiv al acestei mâncări delicioase este dat de paleta de culori a legumelor proaspete, combinată cu modul în care tăiem legumele: fasolea şi ceapa verde sunt tăiate în fâşii înguste oblice, ardeiul în rondele, iar morcovii sub formă de panglică.

Ingrediente:

250 g fasole verde

125 g mazăre verde

1 ardei roşu

2 fire de ceapă verde

250 g ciuperci

125 g morcovi

2 linguri de ulei

2 căţei de usturoi(opţional)

sare, piper

câteva frunze de pătrunjel, leuştean


Modul de preparare

Fasolea verde se curăţă de capete şi se taie în fâşii înguste oblice. Împreună cu boabele de mazăre se fierbe în apă cu sare cam 3-4 minute, după care se scurge de apă.

Ceapa se taie oblic în bucăţi de 1-2 cm, iar ardeiul roşu se taie sub formă de rondele.

Ciupercile se spală bine şi se feliază în bucăţi de 1 cm.

Morcovii se curăţa de pieliţă, apoi se taie în felii subţiri pe lungime.

Într-o tigaie largă, se pun la foc mediu 2 linguri de ulei. Când acesta începe să se înfierbânte, se adăugă ceapa, ardeiul şi ciupercile, amestecând din când în când să nu se prindă.

După 2-3 minute se adaugă fasolea verde şi mazărea şi se fierbe în continuare aproximativ 10 minute, sau până când fasolea şi boabele de mazăre se pătrund.

Spre final, se adaugă panglicile de morcov şi se mai fierbe încă 2-3 minute. Feliile de morcov fiind extrem de subţiri se pătrund foarte repede.

Se asezonează cu sare şi piper după gust, apoi se presară cu frunze verzi de pătrunjel şi leuştean tăiate mărunt. Opţional, se poate adăuga usturoiul sub formă de mujdei.

Se poate consuma ca atare sau se poate servi ca şi garnitură pe lângă friptură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor