Perna inteligentă care cântă un cântec de leagăn şi nu vă lasă să sforăiţi (video)

Conectată prin Bluetooth la propriul smartphone, perna Zeeq transmite muzică fără căşti, vă trezeşte cu melodia preferată, iar dacă sforăiţi se activează o vibraţie. Mai mult, dimineaţa, perna poate oferi, cu ajutorul unei aplicaţii, informaţiile referitoare la caracteristicile somnului.
Perna tehnologică Zeeq
Mioara Stoica
14.09.2016

Perna, sau mai bine zis sistemul din interiorul acesteia, va cânta un cântec de leagăn

Perna tehnologică Zeeq, inventată de doi designeri americani, fani ai zeului Morpheus, ne transmite muzica preferată la culcare, fără a fi nevoie de căşti şi fără a ne deranja partenerul de somn. În plus, obiectul inovator este capabil să-i ajute chiar şi pe cei care sforăie, cu ajutorul unei mici vibraţii prin care îi va avertiza să-şi schimbe poziţia. Aceeaşi vibraţie şi dispozitivele, prezente la colţurile pernei, pot fi folosite, de asemenea, precum un ceas cu alarmă.

Mini senzori în interior

Toate acestea sunt posibile datorită unor mici dispozitive din interiorul pernei Zeeq - care ar trebui să-şi facă intrarea pe piaţă în cursul acestui an, la un preţ de aproximativ două sute de dolari. În interiorul pernei inteligente se află un mini-senzor care se poate conecta prin Bluetooth la un smartphone: în acest fel se poate seta propriul playlist pentru a adormi, precum şi cântecul preferat pentru a se trezi. În mod similar se poate alege nivelul vibraţiilor, care pot face, de asemenea, un masaj, dar acesta este activat numai în cazul sforăitului.

Dispozitivele din perna Zeeq sunt dotate cu un microfon, fiind capabile să perceapă sforăitul. Ca şi cum toate acestea nu erau de ajuns, dimineaţa se pot controla - prin aplicaţia pentru smartphone-uri conectată la pernă - informaţiile referitoare la propriul somn. Aplicaţia pernei tehnologice poate furniza date cu privire la numărul real al orelor de somn, de câte ori ne-am învârtit în pat şi dacă am sforăit prea mult, în aşa fel încât să poată fi luate măsuri pentru următoarele nopţi.

Materialul memory foam se adaptează la propriul gât

Warrick Bell, unul dintre cei doi inventatori, explică cum i-a venit ideea de a crea o pernă de acest gen: "Pot dormi doar dacă ascult puţină muzică, dar căştile mă deranjează iar zgomotul a înfuriat-o întotdeauna pe soţia mea". Există deja mai multe aplicaţii mobile care monitorizează somnul, dar niciuna dintre acestea nu este conectată la o pernă tech. Datele utilizatorilor sunt analizate printr-un program capabil de a consilia în ceea ce priveşte ora de mers la culcare şi cea de trezire, pentru a avea un ciclu de somn perfect adaptat la organismul fiecărei persoane.

Micii senzori tehnologici din interior nu sunt în nici un fel perceptibili în momentul în care capul se sprijină pe pernă şi inventatorii ţin să transmită că Zeeq este în primul rând foarte comodă. Obiectul este compus din aşa-numita "spumă de memorie", o spumă poliuretanică care se adaptează poziţiei capului şi a gâtului, fapt care face ca perna să fie extrem de moale, putând fi modificată la dorinţă.

Cu siguranţă, această pernă inteligentă poate îmbunătăţi viaţa multor persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor