PDL vrea să salveze ţara cocoşată de birurile abuzive ale lui Ponta
alte articole
Luni, la Bucureşti, a avut loc întâlnirea Guvernului Alternativă al PDL cu reprezentanţii mediului de afaceri. După ce a pictat tabloul macroeconomic al României, PDL le-a propus soluţii concrete oamenilor de afaceri în domeniul economic, energiei, fondurilor europene, agriculturii, educaţiei şi sănătăţii.
„Când România traversează o criză din ce în ce mai acută economic, o criză a locurilor de muncă, o criză a fiscalităţii, a birurilor abuzive impuse de Ponta şi ai lui, singura soluţie este sprijinirea mediului de afaceri. Dacă angajatorul privat este susţinut să răzbească sub opresiunea actualului Guvern, atunci şi angajatul va reuşi să reziste”, reiese dintr-un comunicat de presă remis luni de PDL redacţiei Epoch Times.
„Nu există ţări bogate sau sărace prin natura lor. Există doar ţări bine administrate şi ţări administrate prost”, acesta este crezul PDL.
„Noi, acum ne aflăm în cea mai proastă situaţie posibilă, avem un administrator care nu e doar prost, ci şi rău intenţionat, iar oamenii de afaceri, coloana vertebrală a economiei oricărei ţări, au devenit ţinta lui Ponta. PDL vine însă cu soluţii de sprijinire.
Cred că în acest moment Guvernul USL nu are nicio strategie economică pentru România, pentru crearea de locuri de muncă şi atragerea de investiţii şi, mai ales, că Guvernul Ponta nu are nici un merit în ceea ce priveşte creşterea economică pentru anul 2013. Este exclusiv meritul agricultorilor şi condiţiilor meteo favorabile şi al exporturilor făcute de oamenii de afaceri”, se precizează în comunicat.
Beatrice Ambro, Societatea Naţională a Antreprenorilor din România a punctat câteva probleme cu care se confrunta mediul de afaceri român: „Voi pune câteva probleme pentru că nu am timp să le discut pe toate. Sunt foarte multe probleme. Relaţia contribuabil-administraţie publică din punctul meu de vedere este grav afectată. Birocratizarea excesivă ne loveşte foarte greu. O altă mare problema este numărul de taxe fiscale şi parafiscale, sunt undeva în jur de peste 380 la momentul ăsta. Un exemplu de titlu: Taxa de linişte şi siguranţă de la Constanţa, cred că a auzit toată lumea de ea. Avem aproape cel mai mare nivel al TVA din UE. Mai sunt două, sau trei ţări care sunt peste noi. Taxele pe muncă la fel, peste 38%. În privinţa Fondului Muncii aş putea spune că este foarte mare pentru că nici nu este structurat cum trebuie. Avem foarte multe excepţii, tratăm diferit modul de origine al veniturilor – mă refer la PFA, drepturi de autor şi altele. Şi avem şi proceduri complicate”.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat în încheiere:
„Mediul de afaceri să fie consultat public, să se ţină cont de această dinamică şi să se ia decizii care să producă profit în produsul societăţii. O societate devine puternică doar atunci când are un mediu de afaceri puternic, o clasă de investitori care generează profit atât pentru angajatori cât şi pentru angajaţi.
Când cetăţeanul este stăpân pe destinul lui, ţara devine stăpână pe destinul ei. Cred că trebuie stabilite mecanismele de cooperare şi supraveghere reciproce între mediul de afaceri şi mediul politic. Toate aceste colaborări consistă în crearea unei clase de mijloc numeroase şi puternice a liberei iniţiative. Suntem aici pentru a vă asculta şi a vă promova ideile, pentru a vă ajuta şui a ne ajuta în egală măsurăm să creem o Românie în care cetăţeanul depinde de muncă lui şi nu de asistenţa dată de către Guvern. În Parlament PDL a promovat deja o serie de iniţiative legislative”.