PDL depune amendamente la proiectul legii descentralizării

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Liderul PDL Vasile Blaga a anunţat luni că democrat-liberalii vor depune amendamente la proiectul legii descentralizării şi vor ataca la Curtea Constituţională acest proiect de lege. Această declaraţie a fost făcută de Vasile Blaga înaintea şedinţei BPN al PDL.

Blaga a menţionat că le-a cerut democrat-liberalilor să depună amendamente până la ora 13.00, pentru a fi discutate în şedinţa BPN al PDL.

"Timpul este extrem de scurt şi desigur că vom depune amendamente, dar, cel mai important, vom ataca la Curtea Constituţională acest act normativ, pentru că avem atât motivaţii pe formă cât şi pe fond", a susţinut Blaga.

El a declarat că a fost încălcat Regulamentul Senatului în ce priveşte cvorumul obligatoriu prevăzut pentru şedinţele Biroului Permanent al acestui for legislativ: "Iată au luat această decizie practic împotriva Regulamentului Senatului. În Cameră, într-adevăr, în Birouri pot să participe cât doresc ei pentru a lua decizii şi pentru a stabili un program pentru modul de lucru în Cameră, dar în Senat este obligatoriu cvorumul de şedinţă al Biroului, şi au fost doar 6 din 13 şi avem şi amendamente pe fond".

Vasile Blaga a arătat că multe dintre aceste amedamente ale PDL au fost deja înregistrate într-un document al partidului de care răspunde vicepreşedintele PDL Alin Tise.

"Vom ataca acest act normativ la Curtea Constituţională. Vă daţi seama, vineri după-amiază l-au depus, noi am cerut colegilor ca până la ora 13:00 şi nu până la 15:00 să depună amendamente şi le vom discuta în Biroul Permanent (al PDL n.r.). Pe fond sunt foarte multe amendamente, ele au fost deja materializate într-un document al partidului de care a răspuns domnul vicepreşedinte Alin Tise, dar le vom discuta în BPN", a adăugat Vasile Blaga.

Birourile Permanente ale Parlamentului au hotărât vineri, că grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizării până luni la ora 15.00, şedinţa de plen pentru procedura asumării răspunderii Guvernului urmând a avea avea loc marţi.

Opinia europarlamentarului Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei avertizează duminică, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times, că inculpatul Liviu Dragnea, vicepremierul României, care este iniţiatorul proiectului de descentralizare, împarte puterile şi bani în ţară după interese ascunse, fiind ajutat de premierul Victor Ponta care simte că baronii USL nu mai au răbdare şi vrea să le ofere puteri generatoare de bani.

„Inculpatul Dragnea împarte puterile şi banii în ţară după bunul lui plac şi în funcţie de interesele de grup şi de partid. Inculpatul Dragnea ar fi trebuit să plece din Guvern din momentul în care a fost trimis în judecată sub acuzaţii de fraudare a votului. În plus, şeful „celui mai cinstit Guvern” refuză să dezbată proiectul în Parlament unde, culmea, are majoritate de peste 70%, şi îşi asumă răspunderea asupra proiectului de descentralizare. Acest lucru înseamnă că prevederile vor intra mai repede în vigoare, iar baronii USL vor primi în câteva zile noi puteri generatoare de bani. Ponta simte că baronii USL nu mai au răbdare”, a declarat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne