Graba strică treaba: PDL ridiculizat în Parlament

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Ioan Oltean
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Ioan Oltean (Epoch Times România)

Moţiunea simplă de cenzură a PDL şi PPDD, intitulată sugestiv "Taxarea până la capăt, USL te vrea sărac!" a fost depusă marţi în Parlament şi respinsă imediat după depunerea sa, fără a fi discutată măcar.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc a declarat, în calitatea de preşedinte de şedinţă, că a decis să nu ia în considerare moţiunea simplă depusă de PDL pe buget pentru simplul motiv ca Legea bugetului nu a fost încă depusă la Parlament, informează pesurse.ro

"În temeiul articolului 160, alineatul 4 din Regulament, am decis să nu iau în considerare moţiunea simplă, pentru că bugetul de stat nu a fost încă depus. Ori s-a depus o moţiune împotriva unei legi care nu există în Parlament", a declarat Hrebenciuc.

PDL consideră respingerea moţiunii, fără a fi fost dezbătută măcar drept un comportament "abuziv" din partea conducerii Camerei, care "blochează" astfel opoziţia să-şi exprime punctul de vedere. PDL nu va renunţa însă la dreptul său de a se face auzit. Democrat-liberalii vor încerca din nou săptămână viitoare să supună spre dezbatere Camerei, moţiunea contra proiectului de buget, a declarat Ioan Oltean, vicepreşedinte PDL:

"În mod abuziv, Biroul Permanent a respins moţiunea PDL, pretextând că noi am cerut retragerea proiectului de buget şi amendarea acestuia şi ei au apreciat că am cerut retragerea din Parlament a acestui proiect. Este o intepretare abuzivă, greşită şi neconformă cu Regulamentul Camerei Deputaţilor. Nu putem decât să condamnăm acest comportament abuziv al PSD şi modul în care opoziţia este blocată să-şi exprime punctele de vedere".

Cât despre faptul că s-a grăbit cu depunerea moţiuni precum fata mare la măritat, Oltean a declarat că PDL dorea de fapt să semnaleze greşelile din proiectul de lege înainte ca acesta să fie depus în Parlament astfel încât acesta să fie modificat şi supus spre dezbatere legiuitorilor într-o formă pe care să o poată accepta şi PDL. Cu alte cuvinte, moţiunea avea un rol preventiv.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Raluca Ţurcan, a declarat că respingerea discutării moţiunii este o altă manevră prin care USL "a ascunde gunoiul" pe care l-a generat.

Depunerea moţiunii a fost anunţată anterior chiar de Vasile Blaga, preşedintele PDL, care a subliniat că formaţiunea să nu va vota proiectul de buget pe 2014 şi a făcut un apel, sâmbătă, către toţi "parlamentarii responsabili să nu voteze proiectul de buget" pentru 2014, care, în opinia lui este un "buget de involuţie, nici măcar de stagnare", "un buget fanariot", "un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne