Blaga: Liberalii nu trebuie să mai atace instituţiile statului

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a afirmat că o colaborare a democrat-liberalilor cu PNL, în cazul în care liberalii ar pleca din USL, ar putea fi avută în vedere dacă Partidul Naţional Liberal nu ar mai ataca instituţiile statului.
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Flori Mladin
13.11.2013

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a afirmat că o colaborare a democrat-liberalilor cu PNL, în cazul în care liberalii ar pleca din USL, ar putea fi avută în vedere doar dacă Partidul Naţional Liberal nu ar mai ataca instituţiile statului.

"Ar fi, dacă nu ar rămâne în aceeaşi paradigmă a atacării instituţiilor statului în care se află astăzi Alianţa USL. (...) Există vreo diferenţă de abordare între PSD şi PNL faţă de tot ceea ce înseamnă respectul faţă de instituţiile statului şi faţă de independenţa justiţiei ? Nu. Deci, dacă domnul Crin Antonescu şi PNL ies mâine din Alianţa USL va trebui să-i întrebăm: domne', matale, cu partidul domniei tale, în continuare te opui Justiţiei în încercarea de a face dreptate? Eu nu acuz niciun fost ministru, eu nu fac vinovat pe nimeni, dar trebuie să asigurăm accesul Justiţiei la actul de justiţie. Aş spune că, uneori, mai rău decât PSD-ul a făcut asta PNL-ul . Atacul la Parchete, sigur acum pe primul loc este domnul prim-ministru Ponta, dar i-a ţinut isonul domnul Antonescu. Este un adevăr de spus aici", a declarat Blaga, marţi seara, la postul B1 Tv, când a fost întrebat despre o posibilă colaborare cu PNL, în cazul în care liberalii ar trece în Opoziţie.

Liderul PDL a menţionat că "în acest moment, PNL nu este frecventabil nu numai prin poziţiile economice avute", reamintind şi de faptul că nu au respectat promisiunile făcute în campania electorală. "Dar au încercat mai mult. Ca tot ceea ce au realizat în vara anului trecut, în timpul încercării de uzurpare a instituţiilor statului, să rezolve, aşa cum ar veni, pe sub masă, să rezolve la masa verde. La proiectul de revizuire a Constituţiei cine a fost vârf de lance, nu PNL ? Să vii şi să propui ca noi parlamentarii români, cu onoare aproape 700, avem dreptul de a cenzura 22 de milioane de oameni în orice încercare a lor de a ataca o temă pe care ei o consideră esenţială pentru statul lor ? Că de asta era vorba în proiectul de revizuire".

Vasile Blaga a susţinut că PDL nu poate uita că Antonescu a încercat să elimine formaţiunea democrat-liberală şi a afirmat că şi fostul premier Adrian Năstase a vrut să facă acest lucru în 2003-2004: ''Doar doi oameni şi-au propus să desfiinţeze formaţiunea democrat-liberală. Adrian Năstase, în 2003-2004, şi acum doi ani şi anul trecut, Crin Antonescu. (...) Complicat ca PDL-ul să-l urmeze vreodată pe domnul Crin Antonescu".

Luni dimineaţa, Vasile Blaga a mai declarat că nimeni nu este mulţumit de măsurile de tip socialist propuse de ”Ponta Zapciu”.

”Taxe peste taxe şi o apăsare grea peste mediul de afaceri. Ei se ceartă, eu mă rog să rămână împreună pentru a răspunde împreună pentru minciunile din campania electorală.

”Tensiunile sunt cu atât mai mari cu cât PNL capitulează în faţa PSD-ului. PNL este un alt PSD”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor