Parlamentul European cere stoparea recoltării organelor de la prizonierii de conştiinţă. Ca ţară a UE, ce va face România?

La un deceniu după apariţia dovezilor despre una dintre cele mai oribile crime în masă, membrii Parlamentului European cer ţărilor membre acţiuni pentru oprirea măcelului.
Foto
Foto (Ian Waldie / Getty Images)

Parlamentul European (PE) a adoptat miercuri, 27 iulie 2016, Declaraţia 0048/2016 care condamnă recoltarea de organe de la prizonierii de conştiinţă din China prin care cere Comisiei Europene să implementeze rezoluţia adoptată de Parlamentul European la 12 decembrie 2013.

Prin Declaraţie, Parlamentul European recunoaşte ca fiind credibile şi persistente rapoartele privind recoltarea de organe sistematică, sprijinită de stat, de la prizonieri de conştiinţă, în principal de la practicanţii Falun Gong - şi cere organizarea urgentă a unei investigaţii privind recoltarea continuă de organe din China, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Falun Dafa România.

Declaraţia, care a fost iniţiată la 27 aprilie, a avut loc concomitent cu o acţiune similară a Congresului SUA, care, la 13 iunie 2016, a adoptat în unanimitate Rezoluţia 343, ce condamnă şi cere încetarea practicii recoltării forţate de organe în China.

În mod public, China afirmă că efectuează în jur de 10.000 de transplanturi pe an, însă rezultatul ultimei investigaţii privitoare la acuzaţiile recoltării forţate de organe în China, ce a fost lansat în Congresul SUA şi Parlamentul European - "Recoltarea Sângeroasă / Carnagiul: O actualizare" - estimează că cifrele reale se situează între 60.000 - 100.000 de transplanturi pe an - şi generează cel puţin tot atâtea victime.

"Datorită apelurilor internaţionale pentru încetarea bănoasei afaceri cu organe ale partidului-stat chinez, ce sunt în creştere, tot mai mulţi oameni înţeleg situaţia disperată cu care se confruntă milioane de oameni din China de astăzi, precum şi legătura incontestabilă dintre practicile recoltării forţate de organe şi persecuţia împotriva Falun Gong", mai notează sursa citată.

Între aceste apeluri se situează şi raportul din iunie 2016 a Comisiei Drepturilor Omului a Partidului Conservator din Marea Britanie, "Cel mai întunecat moment - Represiunile pentru drepturile omului în China 2013-2016", care cere o revizuire radicală a politicii externe britanice faţă de China.

Reiterând importanţa acestor apeluri, reprezentanţii Asociaţiei Falun Dafa România cer preşedintelui României şi guvernului român să acţioneze în baza rezoluţiei Parlamentului European şi să asigure că România şi cetăţenii români nu sunt complici involuntari ai acestor atrocităţi.

"Aceste cereri sunt un important pas înainte în campania globală de stopare a uneia dintre cele mai oribile crime ale drepturilor omului căci amploarea şi scopul abuzurilor fac ca aceasta să fie, posibil, cea mai mare persecuţie din lume la ora actuală.

Cu speranţa ca şi România se va alătura demersurilor internaţionale, solicităm preşedintelui României şi guvernului român să acţioneze în baza rezoluţiei Parlamentului European şi să pună în aplicare măsuri concrete care să asigure că România şi cetăţenii săi nu sunt complici la crimele Partidului Comunist împotriva umanităţii", concluzionează comunicatul Asociaţiei Falun Dafa România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne