Exerciţiile Falun Gong cresc rata supravieţuirii bolnavilor de cancer: studiu publicat de Journal of Clinical Oncology
alte articole
Unele "mici" secrete cunoscute doar de regimul comunist chinez din anii '90 încep să iasă acum la iveală. Unul dintre acestea este capacitatea de vindecare pe care o generează exerciţiile celebrei mişcări spirituale Falun Gong.
Autorităţile comuniste de la Beijing erau, din anii 1960, la curent cu faptul că practicile tradiţionale de arte marţiale şi în special unele şcoli speciale, antice, de qigong - un tip generic de exerciţii care îmbină concentrarea cu o formă specială de mişcare lentă, potrivită pentru toate vârstele - aduc beneficii sănătăţii într-un grad mai mare sau mai mic.
Acest mic secret al lui Polichinelle (cunoscut de toată lumea, n.r) nu a împiedicat totuşi Partidul Comunist să ordone în 1999 o campanie de căsăpire şi calomniere a aderenţilor practicii, care ajunseseră în numai 4 ani - între 1992 când a fost popularizată practica ce până atunci fusese secretă - şi 1996 - să numere 70-100 de milioane conform estimărilor publicate de autorităţi.
De curând, ceea ce medicii militari chinezi aflaseră în anii '90 a ajuns să fie publicat şi în jurnale oncologice de prestigiu.
Potrivit unuia dintre autorii articolului publicat în revista Journal of Clinical Oncology, Dr. Yuhong Dong de la Novartis, studiul a inclus o meta-analiză a cazurilor raportate de pacienţii cu cancer din China între anii 2000 şi 2015, prin intermediul unei platforme web.
Rapoartele luate în considerare, care, conform procedurii, sunt evaluate de doi medici specialişti, au inclus numai cazurile de cancer în fază terminală, cu o prognoză de supravieţuire mai mică de 12 luni, care aveau informaţii medicale suficiente şi verificabile.
Cercetătorii au reuşit să colecteze 152 de rapoarte demne de luat în considerare. Cancerele primare au fost de plămâni, ficat, stomac, leucemie, esofag, ginecologice, cel pancreatic / biliar şi colorectal. Vârsta medie de debut a cancerului a fost de 53 de ani. Toţi pacienţii au început să practice Falun Gong după ce au fost diagnosticaţi, sau după ce tratamentul alopat eşuase. Media duratei timpului de practică Falun Gong până la data raportului a fost de aproximativ 53 de luni.
Studiul s-a concentrat asupra ratei de supravieţuire până la data raportului, a ameliorării simptomelor, precum şi a calităţii vieţii.
Dintre cei 152 de pacienţi, 149 erau încă în viaţă după 53 de luni. Circa 97% dintre pacienţi au raportat o dispariţie completă a simptomelor. În comparaţie cu media de supravieţuire prezisă iniţial - de 5,1 luni - rata de supravieţuire efectivă - de 56 de luni a fost semnificativ mai mare. Timpul mediu de recuperare după începerea practicii Falun Gong a fost de numai 3,6 luni. Mai mulţi indici pentru măsurarea calităţii vieţii după începerea practicării Falun Gong au prezentat o ameliorare semnificativă.
Luând în considerare alţi factori terapeutici, analiza statistică a arătat că durata practicii Falun Gong a fost factorul dominant de îmbunătăţire.
Cercetarea, intitulată "Un studiu observaţional de grup al supravieţuitorilor de cancer terminal care practică Falun Gong (FLG), în China" (An observational cohort study on terminal cancer survivors practicing Falun Gong (FLG) in China), a fost publicat în colaborare cu American Society of Clinical Oncology (ASCO) la reuniunea anuală din iunie, cea mai mare conferinţă internaţională de cancer clinic şi de cercetare oncologică.
Acest studiu a inclus, de asemenea, contribuţiile altor cinci cercetători de la Universitatea Naţională din Taiwan, Universitatea din Carolina de Nord-Chapel Hill, Imperial College din Londra, Mind-Body Science Institute şi Universitatea Naţională Ilan din Taiwan.
Articolul original în engleză poate fi citit aici