Papahagi: Ucraina şi Moldova au ales lumea liberă

Adrian Papahagi a subliniat, joi, că Ucraina şi Moldova au ales lumea liberă, în ciuda şantajului internaţional, a instabilităţii şi a infiltrărilor ”kaghebiste” care au survenit dinspre Rusia, adăugând că ”Putin nu mai are multe soluţii”.
Adrian Papahagi (Epoch Times România)
P. P.
05.12.2014

Adrian Papahagi a subliniat, joi, că Ucraina şi Moldova au ales lumea liberă, în ciuda şantajului internaţional, a instabilităţii şi a inflitrărilor ”kaghebiste” care au survenit dinspre Rusia, adăugând că ”Putin nu mai are multe soluţii”.

”După ce exportul de instabilitate, infiltrările kaghebiste (mă rog, fesebiste) şi şantajul internaţional au cam eşuat, Putin nu mai are multe soluţii”, a notat Papahagi, făcând referire la subterfugiile orchestrate de serviciile ruse în special în Europa de Est.

Papahagi precizează că ”Ucraina şi Moldova au ales lumea liberă şi rămâne, alături de Polonia, un pilon important al atlantismului în zonă”, adăugând că până şi premierul Viktor Orban, aliniat temporar cu politica Moscovei, şi-a pierdut elanul către Est, după o serie de proteste stradale masive ale maghiarilor.

”Ucraina şi Moldova au ales lumea liberă, România nu a putut fi deturnată şi rămâne, alături de Polonia, un pilon important al atlantismului în zonă. Nici Orban nu se simte prea bine, după ce zeci de mii de maghiari au ieşit în stradă împotriva impozitării internetului. Bulgaria nu contează. Chiar şi faimoşii agenţi de influenţă ai lui Dughin sunt nişte bieţi caraghioşi, cu influenţă la Rahova, în două parohii şi pe trei bloguri”, a notat Papahagi, făcând referire în final la consilierul lui Putin, Alexei Dughin, unul din agenţii de influenţă ai Moscovei cu oarece relaţii în parohiile ortodoxe şi armata română.

Filozoful şi fostul membru fondator al PMP mai apreciază că sancţiunile occidentale, blocarea gazoductului South Stream şi preţul în scădere al petrolului şi-au îndeplinit obiectivul de a pune presiune pe Putin.

”În cheie majoră, sancţiunile occidentale au avut efect. Preţul petrolului a scăzut. SouthStream nu se mai face. Rusia se cam sufocă financiar şi începe să dea semne de disperare. Ultimul indiciu: Putin anunţă amnistie fiscală pentru activele repatriate”, a adăugat Papahagi.

Concluzionând, Papahagi sugerează că Rusia poate fi cuprinsă de o revoluţie populară, de vreme ce structurile din Moscova nu pot fi menţinute doar printr-un sistem oligarhic de tip mafiot şi prin dezvoltarea armatei.

”O fi înţeles şi el că lecţia lui 1989 se poate repeta: în lipsa libertăţii nu poţi avea prosperitate reală, iar în lipsa prosperităţii orice regim va colapsa mai devreme sau mai târziu. Coloşii de lut nu pot fi menţinuţi doar prin racket şi rachete”, a concluzionat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor