Papa Francisc, cea mai dură condamnare de până acum a războiului din Ucraina

Papa Francisc a calificat, duminică, în cele mai dure comentarii de până acum, invazia rusă în Ucraina drept "agresiune armată".
Papa Francisc
Papa Francisc (Andreas Solaro/AFP/Getty Images)

Papa Francisc a emis, duminică, cea mai dură condamnare de până acum a războiului din Ucraina, afirmând că "agresiunea armată inacceptabilă" trebuie să înceteze, relatează Reuters.

Vorbind în faţa a mii de oameni în Piaţa Sfântul Petru pentru binecuvântarea sa de duminică, Papa Francisc a mai spus că bombardarea spitalelor şi a altor ţinte civile a fost "barbară" şi fără "niciun motiv strategic valabil".

"În numele lui Dumnezeu vă cer: opriţi acest masacru!", a spus el, adăugând că oraşele ucrainene riscă "să fie transformate în cimitire".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe