Paleologu: Electoratul să decidă între un liberal disident şi un sicofant din curtea binomului Blaga-Gorghiu

Teodor Paleologu vrea să intre în cursa pentru parlamentare ca independent şi apelează la ajutorul oamenilor pentru a strânge semnăturile necesare, în contextul în care nu are "nici banii lui Nicuşor Dan, nici aparatul politic şi militant al PNL sau al marilor partide".
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Mihut Savu / Epoch Times)

Exclus din PNL pentru că devenise prea vocal pentru gustul conduceri după eşecul înregistrat de partid la alegerile locale din Capitală, deputatul Teodor Paleologu are de gând să candideze din postura de "liberal disident" la parlamentarele din iarnă. Într-un interviu acordat RFI, politicianul vorbeşte despre motivele pentru care vrea să obţină un nou mandat.

"E o chestiune de continuitate şi cred că mai e un lucru, atunci când ai dreptate, nu tu trebuie să te dai la o parte. Eu am avut dreptate în ceea ce priveşte alegerile locale din Bucureşti. Excluderea mea nefinalizată din PNL într-un fel m-a ambiţionat să arăt Partidului Liberal şi celor cu simpatii liberale că Paleologu e un liberal pe care se poate conta şi care inspiră încredere, sper eu, unui număr semnificativ de bucureşteni. Am fost ales de două ori, cred că este o chestiune de consecvenţă", a explicat Paleologu.

Întrebat de ce a ales să candideze ca independent şi nu s-a alăturat unui alt partid sau de ce nu îşi face unu nou partid, deputatul a replicat:

"Ca să îmi fac un partid e prea din scurt. Pe de altă parte, eu nu am pierdut speranţa de a influenţa PNL-ul prin această candidatură independentă, de a readuce PNL-ul pe o cale bună, pentru că în Bucureşti în mod special a luat-o razna total. Deci îmi doresc ca prin această candidatură să readuc PNL pe calea firească. Altminteri eu nu sunt ahtiat după funcţia asta, vreau să văd cum stau pe cont propriu în opţiunea electoratului bucureştean. Sunt un om deja cunoscut. Sunt de 8 ani în politică, am fost şi ambasador şi ministru. Lumea mă ştie. E un test. Îmi place riscul".

Pe cine se bazează in procesul de strângere a semnăturilor?

"Asta e cea mai mare problemă. Pentru că într-adevăr legea electorală este făcută de partidele mari pentru partidele mari şi sunt tot felul de chichiţe în legea electorală de care nu îmi dădusem seama şi abia acum îmi dau seama cât sunt de perverse. Îmi trebuie 20.000 de semnături ca să dorm liniştit. 18.000 în principiu, dar eu zic să îmi fixez ca obiectiv 20.000. Nu mă pot baza pe un aparat de partid şi nici nu am bani să angajez o firmă care să adune semnăturile.

De aceea am făcut apel public, pe Facebook, cei care vor să mă sprijine să-şi manifeste intenţia din timp. Adică chiar zilele astea. Nu promit nimic, este o chestiune de pur voluntariat. Eu apelez la oameni care vor să mă ajute neavând nici banii lui Nicuşor Dan, nici aparatul politic şi militant al PNL sau al marilor partide", a afirmat Paleologu.

În opinia deputatului, alegătorul bucureştean va trebui să decidă dacă îşi doreşte ca liberal pe Paleologu sau pe cine o fi pe locul 7-8 sau 9 pe lista PNL, în ideea că PNL va intra în Parlament cu un scor probabil foarte prost.

"Dar va fi o decizie între Paleologu – un liberal care are forţa să spună ce gândeşte întotdeauna şi un sicofant din curtea binomului Blaga-Gorghiu. Asta e de fapt alegerea, pentru că eu sunt candidat liberal disident, eu nu sunt independent faţă de o ideologie, sunt independent faţă de o gaşcă, sunt independent faţă de un aparat de partid, dar nu sunt independent din punct de vedere doctrinar şi ideologic. Sunt liberal, din păcate disident pentru că partidul a crezut că e inteligent să mă dea afară. Dar este o candidatură liberală, nu este altceva", a mai punctat Paleologu.