Ponta nu se lasă. Nou atac la Prună. Johannis şi Cioloş catalogaţi "prea fricoşi"
alte articole
Fostul premier Victor Ponta lansează, pe Facebook, un nou atac împotriva ministrului Justiţiei, acuzând-o pe aceasta de mentalitate "securistă" şi "kagebistă".
În contextul în care, pe fundalul frecventelor atacuri ale politicienilor la adresa justiţiei, datele Eurobarometrulu Comisiei Europene arată că 35% dintre români au în prezent încredere în justiţie şi sistemul judiciar, cu 13 procente mai puţin faţă de anul 2015, Ponta o acuză pe "Madam Ministru Prună" că se uită după vinovaţi oriunde în altă parte "mai puţin în ograda ei" iar "Dl Iohannis şi Dl Cioloş sunt prea speriaţi şi fricoşi ca să facă ceva".
„Oamenii cu "şcoala" şi mentalitatea securistă şi kaghebistă aşa procedează - când apare o problemă nu îşi propun să o rezolve ci să îl sancţioneze pe cel care are curajul să vorbească despre acea problemaă!!! (...)
Cine vorbeşte să nu mai vorbească/ cine scrie PE Facebook să nu mai scrie / cine critică să nu mai critice/ România trebuie să devină o imensă închisoare condusă de temniceri aşa cum şi-au dorit mereu Ana Pauker şi Monica Luisa Macovei!”, scrie Ponta care, teoretic, riscă şi el oricând o pedeapsă la închisoare, fostul premier fiind trimis în judecată, alături de fostul său coleg, Dan Şova, în dosarul Turceni Rovinari.
Reamintim că recent Raluca Prună a declarat că îl va chema în instanţă pe Victor Ponta, autor a numeroase atacuri împotriva sa, pentru a proba acuzaţiile de trafic de influenţă pe care acesta i le-a adresat. De asemenea, ministrul a mai precizat că a găsit în instituţia pe care o conduce, instituţie pe care Ponta nu pierde niciun prilej să o atace, numeroase restanţe cauzate tocmai de fostul premier.
Întrebată cum îşi explică desele atacuri ale lui Ponta, Prună a precizat că le ia drept atacuri la adresa Justiţiei, nu la persoană:
„Cred că atacul în ce mă priveşte este atacul care ar fi fost inevitabil împotriva oricărui ministru al Justiţiei, deci o iau nu neapărat ca pe un atac la persoană, ci ca pe un atac la portofoliu. Suntem într-o perioadă destul de complicată, lupta împotriva corupţiei dă rezultate şi dintr-odată descoperim că justiţia poate că a devenit prea independentă în această ţară”, a declarat Prună.
În ceea ce priveşte dramatica scădere a încrederii a românilor în Justiţie, Prună declara recent următoarele:
„Nu aş vrea să speculez, însă eu cred că mare parte din imaginea pe care publicul din România o are cu privire la justiţie se datorează şi unei expuneri a sistemului de justiţie în spaţiul public care, de multe ori, este prea mare. Şi când spun expunere nu mă refer la faptul că presa vorbeşte în mod firesc şi legitim despre ceea ce se întâmplă în materia aceasta (...), ci există şi situaţii, din păcate tot mai numeroase într-un an electoral pentru CSM, în care magistraţii înşişi ies şi se expun, cred eu, uneori fără să aibă în vedere efectele unei asemenea expuneri.
De exemplu, faptul că de câteva luni bune dinspre asociaţiile de magistraţi se vorbeşte despre acoperiţii din justiţie, se induce în spaţiul public ideea aceasta că ceva ar fi în neregulă cu sistemul, cred că are un efect pervers asupra imaginii justiţiei şi asupra încrederii populaţiei în justiţie.”