Orban, despre eşecul negocierilor pentru o alianţă anti-PSD: Ce-am păţit cu Ciucă n-am păţit cu nimeni

Ludovic Orban (Facebook/ludovicorban.ro)
Ana Ion
16.09.2024

"Ce-am păţit cu Ciucă n-am păţit cu nimeni", a declarat liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, într-un interviu despre eşecul negocierilor pentru formarea unei alianţe anti-PSD la următoarele runde de alegeri.

„Este inadmisibil, am comunicat telefonic de patru ori cu Ciucă. La fiecare din aceste discuţii telefonice urma să stabilim o întâlnire. (...) Ce-am păţit cu Ciucă n-am păţit cu nimeni, adică să refuzi să ai o discuţie faţă în faţă, o discuţie în care eu nu voiam să discut altceva decât să pun pe masă un plan de coagulare a forţelor politice democratice din bazinul de centru-dreapta (...). Atâta laşitate şi atâta lipsă de înţelegere politică”, a acuzat Ludovic Orban, într-un interviu pentru RFI preluat de Ziare.com, referitor la negocierile purtate cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Orban a criticat şi USR, el acuzând nerespectarea negocierilor, pe care le considerau încheiate.

„Ni s-a trântit uşa în nas într-un mod jenant şi lipsit complet de respect de către foştii noştri parteneri”, a mai spus Ludovic Orban potrivit căruia membrii USR au comunicat public că nu va exista o alianţă, deşi ar fi existat o înţelegere.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi-a anunţat luni, 16 septembrie, candidatura la alegerile prezidenţiale din lunile noiembrie şi decembrie, urmând să aibă susţinerea unei alianţe Forţa Dreptei-PMP.

Recent, Violeta Alexandru, membră PNL şi apoi Forţa Dreptei, a părăsit formaţiunea condusă de Ludovic Orban pentru a se înscrie în USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor