Oprea se erijează în apărător al statul de drept. Dar şi al lui Ponta

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Invitat pe platourile PRO TV, vicepremierul Gabriel Oprea şi-a exprimat, încă o dată, sprijinul faţă de premierul Victor Ponta. Totodată, Oprea şi-a declarat sprijinul şi pentru preşedintele Iohannis şi s-a erijat în apărător al Justiţiei şi al statului de drept, afirmând că, dacă PSD modifică pe furiş Codul Penal în Parlament, va ieşi de la Guvernare.

"Cu Victor Ponta suntem prieteni, facem parte dintr-o echipă iar eu sunt un om serios. Guvernul merge bine, este un Guvern bun.", a declarat Oprea, reamintind că Guvernul a trecut printr-un moment greu, atât din cauza chemării lui Victor Ponta la Parchet cât şi a depunerii moţiunii de cenzură, în aceeaşi zi.

"Era o presiune media extraordinară.", l-a compătimit Oprea pe Ponta.

Întrebat dacă aflat în situaţia premierului şi-ar fi dat demisia, Oprea a afirmat că nu discută problemele Justiţiei, căci unul din pilonii partidului său este apărarea statului de drept:

"Am spus-o şi lui Victor Ponta şi colegilor de coaliţie că în momentul în care constatăm ca se lucrează de exemplu la Codul ăla Penal pe furiş şi vor sa îl modifice sau se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri.", a declarat partenerul de guvernare al premierului.

Oprea a mai susţinut că dacă cele 22 de propuneri legislative de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală vor ajunge în plen, acesta nu vor trece de UNPR.

Întrebat cum comentează votul în cazul ui Dan Şova în condiţiile în care susţine că nu se opune actului de justiţie, Oprea a răspuns că el personal a votat "pentru actul de justiţie", s-a declarat convins ca şi colegii săi au votat la fel şi i-a cerut lui Cristian Leonte, care îi punea multe întrebări pe acest subiect să nu îl ia la anchetă.

Cât despre senatoarea Jipa, cea care l-a miruit pe Dan Şova înainte de vot, Oprea a explicat că aceasta este o juristă foarte bună dar totodată o femeie de 60 de ani, care a avut un sentiment matern faţă de Şova şi l-a privit pe acesta ca pe un copil aflat într-o situaţie foarte dificilă.

Întrebat dacă Şova ar trebui să plece din Parlament, Oprea nu a vrut să comenteze. Vicepremierul a amintit că Viorel Hrebenciuc şi-a dat de exemplu demisia, a precizat ca şi el, într-o astfel de situaţie ar demisiona dar a concluzionat că e dreptul fiecărui parlamentar să decidă în ceea ce-l priveşte.

Oprea a refuzat să admită că refuzul deputaţilor de a da undă verde cererii DNA de încuviinţare a urmării penale a premierul Ponta pentru conflict de interese reprezintă o blocare a actului de justiţie. Vicepremierul a precizat că deşi faptul că premierul e acuzat, este o problemă "mare cât casa", acesta se va prezenta, "ca orice om" la Parchet şi îşi va rezolva problemele.

"Victor Ponta consideră că are o guvenare de dus mai departe şi acum vă spun că jobul meu este vicepremier pentru securitate naţională şi va spun că actualul moment şi actualul context de securitate - Crimeea - este complicat rău de tot. Nu cred că o criză ar fi benefică pentru România. Pe de altă parte e decizia lui Ponta.", a adăugat Oprea.

"N-aş vrea să-l comentez pe Victor Ponta, suntem prieteni, suntem în acelaşi Guvern", a mai declarat preşedintele UNPR, precizând că Ponta are o guvernare bună iar România este în primele trei economii din Europa.

Întrebat cum de rezultatele acestei bunei Guvernări despre care vorbeşte se văd în indicatori dar nu şi în România, unde nu avem kilometri noi de autostrăzi iar mare parte din populaţie suferă de sărăcie, Oprea a răspuns că întreaga lume traversează o perioadă grea iar Guvernul Ponta a mai întregit salarii, alte drepturi.

"Aveţi dreptate, trebuie să facem mai mult pentru infrastructură", a declarat Oprea, adăugând că "eforturile s-au început prin munca ANAF-lui."

Întrebat de moderator cum comentează faptul că potrivit Curţii de Conturi datoria publică a crescut mult în ultimii trei ani, iar banii merg în finanţarea deficitului, cu alte cuvinte, cum se poate ca banii de la buget să finanţeze datorii şi totuşi el să fie mulţumit de guvernare, Oprea a refuzat un răspuns direct:

"Nu sunt economist, întrebaţi-l pe Teodorovici (ministrul de finanţe n.r.). Guvernul Ponta este un guvern bun care poate deveni şi mai bun. Indicatorii strategici situează România în primele trei ţări din Europa.", a insistat Oprea să laude guvernarea Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne