Lăzăroiu: E un război surd PSD-UNPR. Oprea şi-a luat un angajament, important e să-şi ţină oamenii aproape

Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă)
Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă) (www.gov.ro)

UPDATE - Între timp, a ieşit informaţia, pe surse, că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, va părăsi PSD şi se va înscrie în formaţiunea lui Oprea, şeful UNRP urmând să preia astfel controlul asupra ministerului.

"Soluţia cu Cazanciuc care să rămână pe post şi să treacă la UNPR e bună, dacă se confirmă. Cazanciuc s-a descurcat relativ bine la asaltul penalilor până acum. Doar acum vreo două zile îl luase gura pe dinainte cu nişte declaraţii tâmpite, dar acum am înţeles şi de ce le-a făcut, era sub presiunea PSD care îl ameninţa cu demiterea.

Acum, oficial, trecând la UNPR, Cazanciuc scapă de presiune şi intră sub aripa ocrotitoare a lui Oprea. Asta e o veste bună. Şi chiar în ce îl priveşte pe Ponta e o veste bună, pentru că înseamnă că nu e dispus să sacrifice jusţitia printr-o solidarizare cu ceilalţi penali.

Să vedem cum se va acomoda PSD cu noua situaţie. Ei rămân cu o povară de imagine acum în vârful partidului. Dar, deh, interesul naţional îţi trimite multe încercări în viaţă până devii mai bun", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

* * *

Şeful UNPR, Gabriel Oprea şi-a luat un angajament în faţa preşedintelui Klaus Iohannis că se va despărţi de PSD în cazul în care este atacat statul, astfel că, în spatele scenei, s-a declanşat un război surd între cele două formaţiuni aflate în prezent în aceeaşi coaliţie de guvernare, a afirmat analistul politic Sebastian Lăzăroiu.

"E un război surd între PSD şi UNPR. Să vă explic. Ieri v-am dat aici pe Facebook o declaraţie a lui Oprea, UNPR, care spune clar că se va despărţi de PSD dacă statul este atacat. Declaraţia a venit la doar o zi după ce Oprea a avut o discuţie privată cu Iohannis la Cotroceni. În dimineaţa asta, apare pe surse vestea că Nicolicea, UNPR, ar putea fi numit ministru al Justiţiei în locul lui Cazanciuc, care, din ce înţeleg, e cam pe făraş. Acum puţin timp, Nicolicea dezminte că i s-ar fi propus ceva oficial, spune că ar fi onorat dacă i s-ar propune, dar ţine să adauge, Atenţie!, că nu va accepta fără acordul şefului său de partid.

Să vă spun ce cred eu. Acum povestea nu mai e despre demisia lui Ponta, ci despre apărarea justiţiei. E clar că se pregătesc lucruri necurate în Parlament. Părerea mea e că Oprea s-a angajat în faţa lui Iohannis să nu asigure cu parlamentarii UNPR majoritate pentru ce vor "băieţii mari" de la PSD să facă cu Codul Penal şi alte blestemăţii. Pe de altă parte, PSD încearcă să-i destabilizeze partidul lui Oprea, încercând să atragă oameni precum Nicolicea în războiul lor cu justiţia. Nu-l consideraţi prost pe Nicolicea, că el are un instinct bun de supravieţuire. Ce vreau să spun e că Oprea şi-a luat un angajament, iar acum important e să-şi ţină oamenii aproape ca să nu se facă de râs, pentru că PSD va încerca să-i momească", scrie Sebastian Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu este de părere că Ponta şi PSD devin periculoşi abia de acum - slăbiţi ca organism politic şi hăituiţi de justiţie, vor încerca disperat, pe de o parte, să recupereze popularitate, iar pe de altă parte, să rezolve problemele cu justiţia pe care până acum, din raţiuni strict electorale, nu le-au putut rezolva.

"Ponta însuşi este mai vulnerabil azi decât ieri în faţa partidului. El i-a cam minţit, i-a dus cu vorba că o să facă şi o să dreagă, dar, în realitate, ca să fim cinstiţi, până acum Ponta n-a acţionat împotriva justiţiei (doar a mai dat din gură). Acum, după ce toţi s-au strâns în jurul lui, apărându-l de braţul legii, nu doar că e în aceeaşi găleată cu ei, dar le e dator până peste cap", a subliniat Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne