Gabriel Oprea ameninţă cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică pe furiş Codul Penal

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Liderul UNPR, Gabriel Oprea ameninţă cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică pe furiş Codul Penal în Parlament, informează stirileprotv.ro

"Am spus-o şi lui Victor Ponta şi colegilor de coaliţie că în momentul în care constatăm că se lucrează de exemplu la Codul ăla Penal pe furiş şi vor să îl modifice sau se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri.", a declarat partenerul de guvernare al premierului Ponta la emisiunea "După 20 de ani", care va fi difuzată duminică, de la 10:00.

Afirmaţia vicepremierului pe probleme de securitate naţională vine în contextul în care Camera Deputaţilor are pe rol nu mai puţin de 22 de modificări la Codul Penal şi la Codul de procedură penală.

Modificările la cele două legi organice au fost introduse brusc pe ordinea de zi a Comisiei Juridice, în data de 9 iunie, fără ca forurile reprezentative ale magistraţilor şi instituţiilor anticorupţie să fi fost anunţate şi/sau consultate.

Tot în aceste zile, s-a vorbit despre trecerea ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc la UNPR, ceea ce i-ar conferi lui Oprea un ascendent uriaş în Guvern. În 2016, se vor schimba toate funcţiile de conducere în justiţie - Parchet General, DNA, DIICOT, plus adjuncţi şi şefi de secţie, toate aceştia fiind numiţi de ministrul Justiţiei, portofoliu aflat la UNPR-ul lui Gabriel Oprea.

Nu în ultimul rând, luni, 9 iunie, Gabriel Oprea a fost chemat la Cotroceni, unde preşedintele Iohannis a organizat consultări cu lierii partidelor politice pe tema Strategia Naţionale de Apărare a Ţării, cu un sfert de ora mai devreme decât restul delegaţilor.

Oprea ar fi fost chemat de mâna dreaptă a preşedintelui, Dan Mihalache, apărând împreună cu acesta în sala de consiliu, spre suprinderea lui Victor Ponta.

Potrivit analistului politic Sebastian Lăzăroiu, Oprea şi-ar fi luat un angajament în faţa preşedintelui Klaus Iohannis că se va despărţi de PSD în cazul în care este atacat statul, astfel că, în spatele scenei, s-ar fi declanşat un război surd între cele PSD şi UNPR.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.