Olguţa Vasilescu îi lasă cu ochii în soare pe procurori. Averea primăriţei a dispărut

Înainte ca procurorii să dispună sechestru pe averea primăriţei din Craiova, aceasta a avut grijă ca la divorţ, sa-i lase proprietăţile fostului soţ.
Ana Ion
03.07.2016

alte articole

Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)
Ana Ion
03.07.2016

Pe 13 iunie a.c., primarul reales al Craiovei, Olguţa Vasilescu, declara, la ieşirea de la DNA că procurorii i-au pus sechestru asigurator pe avere, însă măsura este inutilă din moment ce ea nu are niciun fel de avere.

"N-am casă, n-am maşină, aşa ceva nu există!", ar fi declarat Olguţa Vasilescu, ieşită de la DNA, instituţia în faţa căreia în ziua cu pricina s-a format aşa o coadă încât politicienii, printre care Liviu Dragnea, au fost nevoiţi să stea la rând.

Deşi declaraţia părea greu de crezut la momentul respectiv, se pare că Olguţa a avut dreptate. Nu neaparat pentru că s-a fi călăuzit după zisa lui Napoleon: "Singurul mod de a rămâne sărac este să fii cinstit" ci, potrivit stiripesurse.ro, pentru că ar fi găsit o metodă ingenioasă prin care îşi ascunde averea.

Conform sursei citate, primăriţa, cercetată pentru spălare de bani, luare de mită şi folosirea influenţei, a divorţat de soţul ei, fostul reporter Ovidiu Wlassopol căruia i-a cedat întreaga avere.

Aşadar, în momentul în care procurorii au chemat-o pe Vasilescu pentru a-i aduce la cunoştinţă că are sechestru pe avere au constatat că averea se evaporase, căci primăriţa Craiovei avusese grijă să divorţeze între timp la notar, iar hectarele de teren din Prahova, plus proprietăţile din Bucureşti au revenit soţului, fiind bunuri dobândite în afara căsătoriei.

Există şi o dovadă scrisă a divorţului. Primarul Craiovei a scris în declaraţia de avere că fiul ei de 6 ani primeşte lunar o pensie alimentară în valoare de 1.000 de lei pe lună.

În 2015, primăriţa Craiovei a obţinut o indemnizaţie totală de peste 50.000 de lei în funcţia de primar şi mai are trei conturi: două în lei, în valoare de peste 300.000 de lei şi unul în euro, de 6.661 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor