Olguţa Vasilescu: Dacă pierdeam în România procesul cu Elena Udrea, eram pregătită să ajung la CEDO

Senatorul social-democrat, Lia Olguta Vasilescu.
Senatorul social-democrat, Lia Olguta Vasilescu. (cvlpress.ro)

Senatorul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu, care a câştigat marţi procesul deschis împotriva sa de ministrul Dezvoltării Elena Udrea, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că era pregătită să ajungă la CEDO în această cauză.

"Ar fi fost culmea ca un politician să fi fost condamnat că a atacat într-o emisiune un alt politician. Oricum, dacă pierdeam în România procesul eram pregătită să ajung la CEDO cu procesul pentru că politicienii au imunitate pe declaraţiile publice, iar eu nu am făcut altceva decât să spun că au fost nişte zvonuri pe care ea, ca om politic, avea obligaţia să le confirme sau să le infirme, iar eu, în instanţă, am dovedit existenţa zvonurilor cu nenumărate materiale de presă, exact pe aceeaşi temă la care ea nu a avut niciodată reacţie", a declarat Olguţa Vasilescu, marţi, pentru AGERPRES.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, pe 12 martie, că a depus la Judecătoria Sectorului 5 o cerere de chemare în judecată a senatorului social-democrat Lia Olguta Vasilescu, pentru "acuzaţii extrem de grave formulate în mass-media".

"Prin această acţiune am cerut instanţei să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, pentru prejudiciul moral pe care aceasta mi l-a adus. Prin aceeaşi cerere de chemare în judecată, am cerut instanţei să o oblige pe pârâtă la publicarea, pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţionala, a hotărârii judecătoreşti pronuntaţe în cauza la care am făcut referire", a mai spus Elena Udrea în martie, precizând că va dona suma de 100.000 de lei, în cazul în care instanţa îi va da câştig de cauză.

Judecătoria Sectorului 5 a dat câştig de cauză senatorului PSD Olguţa Vasilescu, în procesul în care ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a dat-o în judecată pe aceasta, pentru afirmaţiile făcute în legătură cu arestarea primarului democrat liberal al Craiovei, Antonie Solomon.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne