Robert Negoiţă pe cai mari. Primarul sectorului 3 ales preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România

Controversatul primar al sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a fost ales vineri în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR). Cu această ocazie, edilul a declarat că în administraţia locală este nevoie de salarii mai mari pentru primăriile să îşi păstreze profesioniştii şi să lupte împotriva corupţiei.
Robert Negoiţă (Epoch Times România)
Loredana Diacu
26.06.2015

Controversatul primar al sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a fost ales vineri în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR). Cu această ocazie, edilul a declarat că în administraţia locală este nevoie de salarii mai mari pentru primăriile să îşi păstreze profesioniştii şi să lupte împotriva corupţiei, relatează hotnews.

"Este o mare onoare şi o mare obligaţie faptul că am fost numit în această funcţie. Avem multe proiecte, să îmbunătăţim legislaţia care vizează administraţia locală, să avem o cât mai bună comunicare, să fim cât mai vizibili. Suntem interesaţi de diminuarea corupţiei din instituţiile publice. O primă soluţie este de a face salarizarea cât mai bună. Să încetăm cu deprofesionalizarea instituţiilor publice. Profesioniştii nu mai stau să lucreze pe salarii mici, pleacă din instituţiile publice. Personal, primesc rapoarte că avem nevoie de consultanţă pe probleme juridice, economice, tehnice pentru că juriştii, economiştii şi inginerii au plecat din instituţii, neputând accepta acest nivel mic de salarizare. Per total, ne costă mai scump acum cu salarii mici pentru că suntem obligaţi să achiziţionăm servicii de consultanţă", a declarat Robert Negoiţă, cu această ocazie.

Negoiţă nu a avansat un procent cu care salariile ar trebui să crească însă a afirmat că este ''nedrept'' ca un jurist dintr-o primărie să aibă salariul de trei ori mai mic faţă de un altul care lucrează într-un minister.

Reamintim că Robert Negoiţă, primar al unui sector în care cetăţenii se plâng frecvent de lipsă de transparenţă a edilului şi de cheltuirea discreţionară a banului public are datorii de zeci de milioane de euro către statul care ar trebui să mărească salariile funcţionarilor din banii strânşi de la plătitorii de taxe.

Potrivit propriei sale declaraţii, primarul sectorului 3 are datorii de aproape 52 de milioane de euro către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi nu şi-a plătit nici taxele şi impozitele datorate mai multor primării unde are case sau apartamente construite de firma sa, sumele ajungând în jur de 400.000 de euro. Negoiţă trebuie să plătească taxele şi impozitele aferente în valoare de 67.000 de euro inclusiv primăriei Voluntari, condusă de naşul său, Florin Pandele, soţul senatoarei Vrânceanu Firea.

Revenind la Adunarea Generală a AMR, tot vineri aleşii locali şi-au ales şi şapte vicepreşedinţi, printre care primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, mare susţinătoare a lui Victor Ponta şi, la fel ca premierul, acuzată şi ea de plagiat şi reclamată de cetăţeni la DNA, Romeo Stavarache, primarul suspectat de luare de mită al Bacăului, ieşit în februarie 2015 din arestul la domiciliu, pe Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, un primar cel puţin la fel de controversat ca Negoiţă etc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor