Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, alaturi de Olguta Vasilescu la un miting electoral în Dolj

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, s-au aflat, sâmbătă după-amiază, la Craiova, la un miting electoral în cartierul Craioviţa Nouă, alături de candidatul USL la Primăria Craiova, senatorul Lia Olguţa Vasilescu, pentru care cei trei şi-au declarat întreaga susţinere.

La mitingul electoral la care, potrivit estimărilor reprezentanţilor Jandarmeriei, au participat circa 12.000 de persoane, au fost prezenţi, alături de Olguţa Vasilescu şi conducerea PSD Dolj, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, ministrul Mediului, Rovana Plumb, preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, primarul Slatinei, Darius Vâlcov, parlamentari PSD şi PNL.

Ponta le-a spus celor prezenţi la miting că dacă ar fi craiovean ar alege-o pe Olguţa Vasilescu în funcţia de primar al Craiovei care este prietenă cu premierul şi cu cel care "va fi foarte repede la Cotroceni", cu Crin Antonescu.

"Am venit cu toată conducerea USL, cu ceilalţi colegi ai noştri din Oltenia să spunem că aici, în Craiova, Olguţa Vasilescu va fi primarul Craiovei. Ca prim-ministru vreau să spun că voi sprijini Consiliul Judeţean Dolj să ducă la bun sfârşit toate proiectele pe care le-a început şi pe care nu a putut să le finalizeze din cauza guvernării portocalii. Am venit să spun că este bine pentru Oltenia să aibă un prim-ministru şi că împreună putem repara tot ce au stricat PDL-iştii şi cei care s-au vopsit în ultimul timp în alte culori. Ce aş face dacă aş fi în locul craiovenilor? L-aş alege pe Solomon (n.r.: Antonie Solomon, actualul primar al Craiovei) sau aş alege-o pe Olguţa Vasilescu? Păi Solomon este prieten cu Băsescu, Olguţa Vasilescu este prietenă cu mine şi cu cel care va fi foarte repede la Cotroceni în locul lui Băsescu, cu Crin Antonescu. Solomon, în ultimul mandat, a fost ocupat şi nu prea a stat pe aici. Olguţa va sta aici zi de zi şi voi veni eu, prim-ministru, şi miniştrii Guvernului şi vom rezolva problemele Craiovei", a spus Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că acum trei ani, în toamna anului 2009, când au fost alegerile prezidenţiale, nici un stâlp de telegraf cu scăpase fără a fi portocaliu, deşi a luat voturi şi Mircea Geoană, candidatul PSD, şi el a luat "ceva voturi".

"Nicăieri în România nu am văzut aşa ceva. Cel mai portocaliu era domnul Antonie Solomon care îi înmâna săbii voievodului Băsescu şi care interziceau tuturor celor care nu erau de partea lui Băsescu să mai calce în Craiova şi care făcea mari planuri de viitor cu Băsescu şi cu sabia. Băsescu a folosit sabia pentru a tăia puţinii bani ai oamenilor care muncesc, pentru a tăia din pensii, dar azi domnul Solomon, care nu mai are niciun fir de portocaliu şi sub o identitate nouă vă face din nou cu mâna. Eu cred că indiferent ce vrea să spună prin acest salut, dumneavoastră, craiovenii, trebuie să îi spuneţi "Adio, du-te după Boc, du-te după Udrea şi, în curând, după Băsescu", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a spus că municipiul Craiova merită un primar care să nu fie anchetat pentru corupţie, iar USL nu are voie să rateze Primăria Craiova.

"Olguţa Vasilescu este ceea ce trebuie Craiovei: este frumoasă, este deşteaptă, nu o caută poliţia şi mai ales are cele trei lucruri necesare unui conducător de olteni: are curaj, are putere şi are devotament", a spus Antonescu.

Candidatul USL la Primăria Craiova, senatorul Lia Olguţa Vasilescu, a spus că a ales să vină cu liderii USL în cartierul Craioviţa Nouă, "despre care se spune că este fieful actualului primar Antonie Solomon" ca să îi convingă pe oameni că are susţinere pentru proiectele pe care le-a prezentat în campania electorală.

"Am venit azi aici, în Craioviţa, despre care se spune că este fieful actualului primar Antonie Solomon, care din acel panou îşi ia la revedere de la noi, cu cei mai importanţi oameni din România: am venit cu cei trei preşedinţi ai USL, am venit cu miniştri din Guvernul României, ca să vă spună şi dumneavoastră că am susţinere pentru proiectele pe care le-am promis în această campanie electorală", a spus Olguţa Vasilescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne