Obiceiuri considerate normale pe care oamenii de succes le resping (I)

Oamenii care se bucură de succes în ceea ce fac, au ales să trăiască conform unor valori drepte, să aibă obiceiuri sănătoase şi principii echilibrate. Aceste alegeri conştiente îi ajută să ducă viaţa pe care şi-o doresc.
Vlad Negrilă
04.08.2017

alte articole

muncă (muncă)
Vlad Negrilă
04.08.2017

Mai jos găseşti prima serie de obiceiuri pe care oamenii în general le dobândesc inconştient, dar pe care oamenii de succes îşi propun să le evite:

1. Nu-şi concentrează atenţia pe ceea ce nu funcţionează

Nu alimentează gândurile negative ce nu fac nimic altceva decât să le distragă atenţia. Când întâlnesc dificultăţi, identifică care sunt beneficiile pe care le pot extrage din acea experienţă şi îşi reamintesc că au trecut cu succes peste multe alte situaţii dificile, aşa că o pot face din nou. Nu-şi concentrează atenţia pe ceea ce ar putea să nu funcţioneze, ci pe ceea ce trebuie să facă pentru a reuşi, precum şi lecţiile pe care le vor învăţa din acea experienţă şi care îi vor ajuta să se îmbunătăţească.

2. Nu se complac în probleme

Când rămâi cu mintea blocată într-o problemă cu care te confrunţi, comportamentul începe să ţi se muleze pe stresul creat, afectând progresul pe care l-ai făcut, în timp ce noi probleme îşi fac apariţia. Dar orientându-te către ce ai putea să faci pentru a-ţi îmbunătăţi situaţia în care te afli, te va ajuta să gândeşti mai clar şi să ai gânduri productive, deschizându-ţi mintea către ce se poate face.

Oamenii care se bucură de succes nu se complac în probleme. Trec cât de repede pot peste sentimentele negative, pentru că ştiu că sunt mai eficienţi când se concentrează pe soluţii.

3. Nu-şi definesc succesul în bani

Cei mai mulţi oameni de succes ajung să-şi măsoare succesul prin fericire, pace interioară şi modalităţi prin care contribuie într-un mod pozitiv la lumea din jur. Un anumit nivel de siguranţă financiară ajută desigur la fructificarea unor oportunităţi, reducerea nivelului de stres şi îţi oferă un anumit grad de linişte mentală. Însă indiferent cât de mult succes şi bani ai, aceste lucruri nu te pot face fericit dacă nu poţi să simţi că acest sentiment vine din interior.

4. Nu rămân blocaţi în situaţii în care au dat greş

Eşecul este o componentă esenţială când te dezvolţi. Aceste hopuri sunt ocazii să înveţi, să creşti şi să devii mai bun. Ştiu, nu te simţi bine când dai greş, dar dacă indiferent de câte ori cazi, continui să te ridici la loc şi foloseşti noile forţe şi cunoştinţe să te îmbunătăţeşti, de fapt nu ai dat greş.

5. Nu-şi încep ziua fără să aibă un plan cu un scop

Nu numai ca şi-au setat obiective pe termen scurt şi pe termen lung, însă ştiu ce ar trebui să facă în fiecare zi pentru a avea un sentiment de împlinire şi a face un pas înainte pe linia obiectivelor.

Primele ore din zi sunt cele mai importante. Ceea ce faci din punct de vedere mental şi fizic în aceste prime ore, va da tonul pentru restul zilei.

6. Nu acordă prea multă atenţie modului în care sunt judecaţi de cei din jur

Nu-şi construiesc imaginea de sine pe ceea ce cred ceilalţi despre ei, pentru că şi-au setat propriile valori, obiective şi principii, fără să depindă de validarea nimănui. Toţi privim viaţa prin ochelarii experienţei personale şi a interpretării personale. Astfel, când cineva te judecă sau îţi judecă viaţa, acest lucru nu este nevoie să devină o realitate dacă nu decizi tu acest lucru.

7. Nu se înconjoară cu oameni ce au o perspectivă negativă asupra lumii

Foarte mulţi factori ne pot influenţa şi asta-i include pe oamenii din jurul nostru. Poate fi destul de uşor să absorbim din obiceiurile oamenilor toxici ce se plâng mereu, procrastinează şi îşi caută scuze. În loc să facă acest lucru, oamenii de succes se înconjoară cu alte persoane pozitive şi proactive, ale căror acţiuni îi inspiră să facă lucruri extraordinare şi să trăiască viaţa din plin.

8. Nu-şi caută scuze

Oamenii de succes îşi dau seama că este important să fii proactiv, să faci lucrurile să se întâmple. În timp ce îşi dau seama că forţe din exterior i-ar putea întrerupe, îşi asumă responsabilitatea pentru atitudinea pe care aleg să o aibă în situaţiile asupra cărora nu deţin controlul. Abia aşteaptă să se apuce de sarcinile pe care le au de făcut în fiecare zi, se bucură de beneficiile pe care le obţin după ce le duc până la capăt şi fac tot ce se poate pentru a nu renunţa.

9. Nu aspiră către perfecţiune

Este vorba de a te orienta către progres, nu perfecţiune. Pericolul orientării către perfecţiune este faptul că începi să te consumi în căutarea imperfecţiunilor pe care să le repari, ajungând mai mereu să ai doar rezultate imperfecte de care nu eşti niciodată mulţumit. Dându-ţi seama că nu-i vorba despre a atinge un obiectiv perfect, ci despre abilităţile pe care le dobândeşti în timp ce atingi câteva obiective, îţi permiţi să faci îmbunătăţiri în mod constant, în timp ce trăieşti o viaţă de lucruri realizate de pe urma cărora ai ce învăţa.

10. Nu sunt invidioşi pe succesul altor persoane

Aceştia realizează că există destule resurse pentru toată lumea. Dacă o altă persoană reuşeşte să aibă succes într-un domeniu în care aceştia nu au reuşit, oamenii de succes sunt recunoscători că pot fi martori la această victorie, pentru că acest eveniment devine un model de succes pentru ei şi funcţionează ca un factor motivator.

Vlad Negrilă – co-fondator Călătorii prin Sunet

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor