O companie japoneză oferă nefumătorilor şase zile de vacanţă în plus. Aflaţi de ce

Fumători
Fumători (captură video)

A devenit virală strategia unei companii japoneze: fumătorii folosesc 15 minute din timpul programului pentru a coborî de la etajul 29 şi a-şi relua munca şi ca urmare, nefumătorii ar trebui recompensaţi.

Un loc de muncă ca oricare altul, cu clasicul du-te-vino din birou, în care colegii nefumători îşi văd colegii fumători îndepărtându-se de la locul de muncă să-şi alimenteze viciul. Doar câteva fumuri rapide din ţigară, dar, din moment ce compania are sediul la etajul 29 al unei clădiri din Tokyo, pentru a fuma o ţigară este nevoie cel puţin un sfert de oră.

Unul dintre colegii nefumători a remarcat că, de fapt, aceste pauze creează probleme în repartizarea volumului de muncă, astfel că a depus o plângere în cutia de scrisori a companiei, dedicată sugestiilor şi reclamaţiilor. CEO-ul a citit-o şi a luat o decizie: aceea de a nu-i pedepsi pe cei care se îndepărtează de locul de muncă pentru a-şi satisface viciul, ci să ofere şase zile de concediu suplimentar plătit tuturor celorlalţi, nefumătorilor.

Povestea, care s-a răspândit rapid pe reţelele sociale, provine din Japonia, iar compania în cauză este Piala Inc., care s-a evidenţiat şi mai mult în contextul în care ţara şi-a intensificat eforturile de combatere a fumatului: Tokyo a interzis ţigările în locurile publice, pentru a pregăti cât mai bine posibil Jocurile Olimpice din 2020.

"Sper să-i încurajez pe angajaţi să se lase de fumat prin stimulente şi nu prin sancţiuni sau restricţii", a spus CEO Takao Asuka, citat de Telegraph. Şi, conform purtătorului de cuvânt al companiei, patru angajaţi au profitat deja de ocazie şi s-au lăsat de fumat, în timp ce 30 de salariaţi din totalul de 120 au avut parte de zile în plus de concediu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură