Noi informaţii despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Ce spun medicii de la Spitalul “Foişor”

Florin Piersic (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
13.05.2024

Starea generală a actorului Florin Piersic, supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă, se ameliorează uşor, relatează Agerpres, citând reprezentanţi ai Spitalului de Ortopedie “Foişor”.

“Evaluarea domnului Florin Piersic, realizată în această dimineaţă [13 mai – n.r.] de către echipa medicală, prezintă o situaţie staţionară. Starea generală a pacientului se ameliorează uşor”, a precizat, luni, spitalul.

Duminică, reprezentanţii spitalului au comunicat că evaluarea pacientului arată o ameliorare a stării generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii.

“Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineaţă de 12 mai de către echipa medicală, arată o ameliorare a stării generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii. Pacientul se mobilizează şi prezintă un tonus psihic bun”, anunţa ieri Spitalul Foişor.

Florin Piersic a fost internat la Spitalul Militar din Cluj la mijlocul lui aprilie, apoi la finalul lunii a ajuns la Institutul Inimii din Cluj, “unde a venit cu infecţie”, a explicat pentru HotNews.ro un medic de la Institutul Inimii, deşi Spitalul Militar din Cluj a precizat, printr-un comunicat oficial, că actorul nu s-a infectat la ei.

Săptămâna trecută, joi, actorul a fost transferat, de la Institutul “Matei Balş” la Spitalul Foişor, ambele din Bucureşti, pentru o operaţie de scoatere a protezei de la picior. Proteza a devenit ea însăşi sursă de întreţinere a infecţiei, potrivit medicilor. Ruta medicală a actorului, reconstituită de către HotNews.ro din surse oficiale e, însă, mai lungă şi, undeva pe acest traseu a apărut infecţia.

Intrat în direct la Antena 3, joi seara, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că l-a vizitat miercuri pe actorul Florin Piersic şi a oferit informaţii despre starea de sănătate a acestuia.

Totodată, într-o altă intervenţie, tot joi seară, la Digi 24, Rafila a susţinut că nicidecum nu se poate vorbi despre o infectare a lui Florin Piersic în cursul procedurilor medicale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor