Mircea Snegur: "Secera şi ciocanul sunt simboluri inutile pentru Republica Moldova"

Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova.
Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova. (JEAN-LOUP GAUTREAU / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
01.08.2012

"Secera şi ciocanul sunt simboluri inutile pentru Republica Moldova", a declarat Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova. Potrivit Infotag, care face referire la Moldavsckie vedomsti, Snegur a declarat că simbolurile care au fost interzise de către Parlament la data de 12 iulie, se asociază cu regimul totalitar şi cu actele întreprinse împotriva unor oameni nevinovaţi, mulţi dintre care au fost deportaţi, persecutaţi, închişi în penitenciare, deportaţi în lagăre.

Totodată Mircea Snegur susţine că ţara noastră are propriile simboluri care unesc poporul moldovenesc şi nu are nevoie de seceră şi ciocan, iar ideologia comunistă este echivalentă cu cea fascistă.

Mai mult, Snegur a amintit de faptul că unele ţări, care au ieşit din fosta URSS, au făcut acest lucru cu mult timp în urmă. "Iar acum şi parlamentul RM a luat o astfel de decizie", a spus el.

Precizăm că, la 23 august 1991, Mircea Snegur, care era pe atunci şeful statului, şi preşedintele de atunci al Parlamentului, Alexandru Moşanu, au semnat o dispoziţie, prin care interziceau activitatea Partidului Comunist din Moldova pe întreg teritoriul republicii.

Iar la data de 4 februarie 1993, Petru Lucinschi, care a fost ales preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XII-a, a legalizat Partidul Comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor