Proiect: Sancţiuni pentru cei care vor utiliza secera şi ciocanul

Ana Chitoroagă
24.07.2012

Potrivit opiniei deputaţilor din Alianţa de guvernare PCRM ar putea fi sancţionat dacă nu va respecta legea care interzice simbolurile comuniste. Aceasta vine ca reacţie a deciziei formaţiunii de opoziţie de a nu renunţa la seceră şi ciocan.

"PCRM va trebui să se conformeze. Dacă nu, atunci, bineînţeles vor fi sancţionaţi şi sancţiunea va fi pe măsură", a explicat deputatul liberal-democrat Ghenadie Ciobanu.

Liberalul Valeriu Munteanu consideră că legea este obligatorie pentru toată lumea, precizând că ”Legea spune foarte clar, în cazul în care un partid nu se conformează şi nu renunţă la simbolică satrapică este radiat din registrul partidelor politice".

Preşedintele democraţilor, Marian Lupu, dar şi colegii săi de Coaliţie spun că legea privind interzicerea simbolurilor comuniste trebuie să prevadă şi sancţiuni.

În acest fel, potrivit preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu Legea privind condamnarea regimului totalitar comunist va fi revizuită, dacă PCRM nu se va conforma. Deci pentru cei care nu vor respecta prevederile actului normativ vor fi introduse şi sancţiuni.

"Orice partid este obligat să se conformeze prevederilor legale din momentul în care pretinde că ar contribui la edificarea statului de drept. Dacă acest cadru legal este incomplet sau vid, el trebuie revăzut. Trebuie identificate sancţiuni şi introduse în lege", a declarat, Marian Lupu.

Aleşii poporului vor decide la toamnă ce sancţiuni vor fi prevăzute pentru nerespectarea legii.

Reamintim că deputaţii din alianţa de guvernare au aprobat Legea privind condamnarea crimelor regimului totalitar comunist. Astfel, simbolistica acestui regim a fost scoasă în afara legii iar promovarea ideologiilor totalitare a fost interzisă.

La rândul său, conducerea PCRM a decis sâmbătă, că nu se va conforma deciziei Legislativului şi nu va renunţa la seceră şi ciocan. Liderului comunist Vladimir Voronin a spus că majoritatea parlamentară a întreprins măsuri represive faţă de opoziţie prin interzicerea acestor simboluri, anunţând că vor ataca prezenta lege la Curtea Constituţională.

Legea privind condamnarea crimelor regimului totalitar comunist va intra în vigoare începând cu 1 octombrie 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor