Miracolul sărbătorilor de iarnă

Miracolul sărbătorilor de iarnă. (pixabay.com)
Simona Milea
15.12.2021

Sărbătorile de iarnă sunt suma iubirii, urărilor din suflet, recunoştinţei imense şi generozităţii care ne caracterizează atât de mult - a sosit momentul să ne bucurăm de ele. Putem spune că sunt mai mult decât decoraţiuni, cadouri şi petreceri de lumini. Trebuie să privim în ochii celor care trăiesc alături de noi, să le oferim grija şi recunoştinţa noastră, amintindu-ne că trebuie să le împărtăşim iubirea.

Petrecerea sărbătorilor de iarnă, păstrată ca o tradiţie de-a lungul existenţei noastre, aduce dragoste, simplitate, compasiune şi har în inimi, cât şi pace şi fraternitate printre oameni. Acum este timpul de a oferi bucurie şi speranţă multora care au pierdut-o deja. Este timpul să stăm mai mult cu familia şi prietenii, să ascultăm şi să cântăm colinde, să ne împodobim casele cu lumini şi culori fermecătoare şi sufletele cu bucurie şi dărnicie şi să realizăm acea petrecere grozavă de minuni strălucitoare. Spiritul de sărbătoare ne face să ne simţim mai aproape de ceilalţi, recâştigând acel spirit de copil pe care îl punem deoparte în restul anului.

Bucuria sărbătorilor. (pixabay.com)
Bucuria sărbătorilor. (pixabay.com)

Această ocazie este un timp al introspecţiei, al rememorării, al evaluării: ce am făcut bine, ce am făcut rău de-a lungul anului; este un timp al iertării: să-i primim cu braţele şi inimile deschise pe cei care au atâta nevoie de noi. În ciuda situaţiei economice precare pentru mulţi, în acest moment, optimismul şi speranţa ne îmbrăţişează pe toţi. Peste tot de sărbători, casele, străzile, clădirile şi pieţele sunt îmbrăcate cu figurine luminoase şi colorate care ne dau în inimi iluzii şi speranţe pentru vremurile ce urmează.

Toate aceste zile de sărbătoare reprezintă căldura ce îmbracă inimile oamenilor, generozitatea de a împărţi pacea cu ceilalţi şi pe deasupra, speranţa de a merge mai departe cu toate problemele noastre. Valoarea unei familii este incalculabilă, astfel că profităm de aceste sărbători pentru a arăta cât de mult ne dorim să fim împreună şi să ne bucurăm de momente minunate ce vor deveni în timp amintiri preţioase. Este o oportunitate de a reflecta la ceea ce ar trebui să schimbăm, să modelăm, pentru a obţine liniştea de care inimile noastre au nevoie pentru a fi în armonie cu ceilalţi. De aceea, tradiţia spune să aduni întreaga familie la cină şi să trimiţi felicitări şi cadouri în semn de recunoştinţă.

Masă de sărbători. (pixabay.com)
Masă de sărbători. (pixabay.com)

„Sărbători Fericite!”

Să trăim aceste sărbători cu multă afecţiune şi recunoştinţă, să ne apropiem de cei din jur cu bucurie, pace, încredere şi speranţă. Sărbătorile sunt putere în slăbiciune, mângâiere în amărăciune şi căldură în orele reci. Familia menţine vii legăturile dintre membrii ei chiar şi în anii grei, căci noi, copiii noştri, părinţii noştri, navigăm mai uşor prin tumultul vieţii dacă la bine şi la greu, la bucurii, dar şi la dureri, avem o familie pe care să ne sprijinim şi care să ne susţină, familia fiind încredere şi speranţă.

În aceste zile, tradiţiile împărtăşite cu familia şi exersarea capacităţii de a dărui şi a primi iubire, de a fi solidari, a ne hrăni spiritul şi a ne bucura de lucrurile mărunte din viaţă devin cel mai bun cadou pe care îl putem oferi celor dragi.

Cadouri de sărbători. (pixabay.com)
Cadouri de sărbători. (pixabay.com)

Sărbători Fericite!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor