Ministrul Justiţiei: "A avea o definiţie restrictivă a familiei tradiţionale ar fi intolerant"

Rostul legii este să protejeze toţi cetăţenii şi toate cuplurile - fie ele homosexuale sau heterosexuale merită protecţie, a susţinut Raluca Prună.
Ana Ion
25.11.2016

alte articole

Raluca Pruna(Ministrul Justitiei) (Florin Chirila\Epoch Times)
Ana Ion
25.11.2016

Definiţia familiei în Constituţie este un subiect sensibil oriunde în lume iar legea trebuie să protejeze toţi cetăţenii şi toate cuplurile, a declarat joi, ministrul Justiţiei Raluca Prună, precizând că a avea o definiţie restrictivă ar fi intolerant.

"A avea o definiţie restrictivă a familiei tradiţionale ar fi un mod netolerant. Face parte din identitatea cuiva modul în care alege să trăiască, aşa cum identitatea mea e de român, cred că pot avea o identitate care ţine de identitatea mea sexuală. Rostul legii e să protejeze toţi cetăţenii, eu cred că suntem o democraţie matură”, a declarat Prună, preluată de news.ro, la Digi24.

Ministrul Justiţie a mai opinat că societatea s-a schimbat şi că este inevitabil ca românii să discute în primul rând, izolarea nefiind benefică.

"Nu trebuie să ocolim dezbaterea pe acest subiect. Eu cred că sunt cetăţeni români care trăiesc în cupluri heterosexuale şi aleg să nu se căsătorească şi există cupluri formate din persoane de acelaşi sex care aleg să nu se căsătorească sau să se căsătorească şi toate aceste cupluri merită protecţie”, a susţinut ministrul, potrivit sursei citate.

Prună a vorbit şi despre "pericolele" naţionalismului şi şi-a exprimat speranţa că cetăţenii români vor evita asemenea "tentaţii" în condiţiile în care există un euroscepticism în creştere, care nu aduce beneficii nimănui.

"A rămâne într-o nişă în ţara noastră, cu mândria de a fi român, nu ne ajută pe noi ca stat”, a încheiat ministrul Justiţiei.

Reamintim că în jur de 3 milioane de români au semnat o petiţie prin care se cere organizarea unui referendum în vederea modificării Constituţiei, astfel încât familia să fie definită în mod explicit drept uniunea între un bărbat şi o femeie. Mai multe partide au agreat deja - pe fundalul campaniei electorale - ca referendumul să fie organizat în aprilie anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor