Meleşcanu, despre autonomia maghiarilor: Nimeni nu poate să deseneze o hartă care să adune un grup etnic

Prezidenţiabilul Teodor Meleşcanu a declarat marţi seară, la Realitatea Tv, că autonomia teritorială a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, susţinută recent într-un proiect promovat de UDMR şi catalogat de mulţi politicieni drept o tentativă de a crea un "stat în stat", reprezintă unul din cele mai mari pericole cu care se confrunta ţara noastră. Meleşcanu a militat pentru creşterea autonomiei locale, nu pentru "desenarea unei hărţi care să adune un grup etnic".
Andrei Pricopie
24.09.2014

alte articole

Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
24.09.2014

Prezidenţiabilul Teodor Meleşcanu a declarat marţi seară, la Realitatea TV, că autonomia teritorială a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, susţinută recent într-un proiect promovat de UDMR catalogat de mulţi politicieni drept o tentativă de a crea un "stat în stat", reprezintă unul din cele mai mari pericole cu care se confrunta ţara noastră. Meleşcanu a militat pentru creşterea autonomiei locale, nu pentru "desenarea unei hărţi care să adune un grup etnic".

"Este unul dintre cele mai mari pericole. O proastă guvernare, incapacitatea de a avea un dialog. Nicio autonomie teritorială nu poate să le rezolve preocupările pe care le au. Există o lipsă de încredere faţă de eficienţa Guvernului de la Bucureşti, dar acest lucru nu este valabil doar pentru zonele cu maghiari şi secui, ci pentru toate judeţele. Această dorinţă şi această tendinţă trebuie luată în serios, eu sunt pentru creşterea autonomiei locală, se vorbeşte mult şi se face puţin", a precizat Meleşcanu.

În opinia acestuia, soluţia nu stă în "decuparea" cu bisturiul a unui teritoriu care să acopere o singură autonomie a unui grup etnic, ci mai degrabă ar trebui ca Guvernul să ofere o mai mare autonomie locală.

"Nu există niciodată în zona noastră posibilitatea de a decupa cu bisturiul teritorii care să acopere o singură autonomie, nimeni nu poate să deseneze o hartă care să adune un grup etnic. Ce s-ar întâmpla dacă fiecare ar încerca acolo unde are majoritate să ceară autonomie? Adevărata soluţie este că trebuie să ne aplecăm asupra creşterii autonomiei locale. Prezenţa UDMR-ului la Guvernare a fost un element pozitiv, acum suntem în campanie electorală şi lucrurile se ascund", a adăugat fostul director al Serviciului de Informaţii Externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor