Vlaston: Ponta a rămas în paradigma de guvernare comunistă, când toate instituţiile statului erau sub controlul PCR

Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP
Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP (facebook.com)

Vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston a declarat joi, în cadrul unui comunicat de presă, că premierul Victor Ponta nu poate înţelege funcţionarea statului de drept pentru că a rămas în paradigma de guvernare comunistă, când toate instituţiile statului erau sub controlul PCR, iar în cazul în care acesta va ajunge preşedinte ar reprezenta un virus mortal pentru independenţa justiţiei, pentru tot ce a câştigat România în ultimii 10 ani.

Vlaston a citat ultima declaraţie halucinantă a premierului Victor Ponta:

"Cred că uşor-uşor...justiţia rămâne singura putere din România, celelalte se subordonează. Orice decizie a Parlamentului şi a Guvernului este imediat cenzurabilă de către justiţie", a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că are "foarte multe opinii şi proiecte cu privire la justiţie".

"Deocamdată (justiţia) este singura putere care nu răspunde atunci când greşeşte. Noi toţi ceilalţi răspundem în faţa justiţiei atunci când greşim", a mai declarat Victor Ponta.

Ştefan Vlaston a subliniat că, pentru un magistrat, aceste declaraţii făcute de premier sunt de neacceptat şi relevă faptul că Victor Ponta nu este la curent cu prevederile din Constituţie potrivit cărora "judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii".

Orice decizie a Parlamentului şi Guvernului este imediat cenzurabilă de către justiţie dacă încalcă legea, nu altfel. Sunt sute de decizii, acte normative, care n-au fost cenzurate de către justiţie, pentru că nu încălcau legile ţării. Justiţia răspunde când greşeşte în faţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform Constituţiei, a explicat liderul PMP.

"Înţeleg frustrarea lui Victor Ponta care a declarat: "avem guvernarea, dar nu avem toată puterea" şi "atunci când vom prelua controlul politic la DNA". Premierul României şi candidat la preşedinţie din partea PSD nu se poate obişnui cu ideea că există o putere în stat pe care nu o controlează, pe care nu o poate sancţiona atunci când, după evaluarea proprie, greşeşte. Pentru că nu înţelege statul de drept. Victor Ponta a rămas în paradigma de guvernare comunistă, când toate instituţiile statului erau sub controlul PCR, şi intenţionează să refacă acest cadru de funcţionare a statului, chiar dacă insiduos, duplicitar, păcălind populaţia şi partenerii externi promovând un nou concept: "adevarata independenţă a justiţiei", este de părere Ştefan Vlaston.

"Victor Ponta ajuns preşedinte ar reprezenta un virus mortal pentru independenţa justiţiei, pentru tot ce a câştigat România în ultimii 10 ani", a concluzionat vicepreşedintele PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne