Dragnea, despre Meleşcanu: Să renunţi la acea funcţie sau ai o motivaţie puternică, sau o solicitare pe care n-o poţi refuza

Comentând decizia lui Teodor Meleşcanu de a renunţa la postul de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) pentru a se înscrie în cursa prezidenţială, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, marţi, că ar fi interesant de aflat ce anume l-a determinat pe acesta să părăsească o funcţie atât de importantă pentru a intra în cursa pentru Cotroceni.
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.09.2014

Comentând decizia lui Teodor Meleşcanu de a renunţa la postul de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) pentru a se înscrie în cursa prezidenţială, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, marţi, că ar fi interesant de aflat ce anume l-a determinat pe acesta să părăsească o funcţie atât de importantă pentru a intra în cursa pentru Cotroceni.

"În România e posibil orice, oricine poate să candideze, şi un şef de serviciu. Cel puţin a făcut un gest de normalitate să-şi dea demisia înainte de a-şi depune candidatura. Domnul Ungureanu umbla prin oraş să-şi strângă voturi în Parlament fiind încă şef la SIE. Probabil că cei de la SIE sunt mai aplecaţi către politică. Nefiind un pensionar aşa pur şi simplu, deci fiind într-o funcţie importantă, ca să renunţi la acea funcţie înseamnă să ai o motivaţie foarte tare sau o solicitare pe care nu poţi să o refuzi. Suntem destul de mulţi care ne punem această întrebare", a declarat Liviu Dragnea, potrivit b1.ro.

"Nu cred într-o hotărâre la o ceaşcă de ceai seara, i-a venit cuiva să candideze. E o chestiune mult mai complicată, să vedem pentru cine a făcut-o", a mai remarcat vicepremierul Dragnea.

Directorul demisionar al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şi-a depus marţi, la Biroul Electoral Central, candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Meleşcanu este susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale şi de o serie de organizaţii ale societăţii civile.

La mijlocul lunii august, presa scria că o eventuală candidatură a lui Meleşcanu la prezidenţiale este mai mult decât un zvon. Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), coordonat de colonelul Mircea Dogaru, şeful militarilor în rezervă, care voia în 2012 desfiinţarea DNA, Curţii Constituţionale, ANI, CNSAS, strângea semnături pentru şeful SIE.

"Informaţiile preliminare arată că Meleşcanu vrea să candideze la prezidenţiale de mână cu Mircea Dogaru consacrat luptător împotriva statului de drept. Mircea Dogaru ce pare să se erijeze în şef de campanie al lui Meleşcanu este cel care in 2012 sustinea desfiintarea CCR, DNA, ANI, practic desfiinţarea statului de drept. Mircea Dogaru şi acoliţii săi sunt cei care au alimentat protestele susţinute de USL în 2012 împotriva PDL. Acum Dogaru susţine că a strans semături pentru Meleşcanu. Am însă o nedumerire. E cam bizar că s-au strâns peste 200.000 de semnături fără să afle nimeni. Adică fără corturi în Bucureşti fără campanie vizibilă de strângere de semnături? O fi fost o acţiune din asta de gherilă, a semnat lumea în calndestinitate pe la colţ de stradă sub protecţia întunericului", a comentat marţi jurnalistul Biro Attila.

CNSC se recomandă drept exponentul unor sindicate, ONG-uri şi cetăţeni "dezgustaţi de politicianism", şi afişează pe site-ul său mesaje anti-"băsiste" şi de solidaritate cu participanţii la mitingul convocat de Antena 3 la Cotroceni, miting degenerat în violenţe la adresa unor jurnalişti.

"Să te aliezi cu un individ care doreşte să ducă România în evul mediu înseamnă că îi împărtăşeşti ideile şi năzuinţele. Asta spune multe despre cel care candidează", a mai adăugat Biro Attila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor