"Deviatul" Ovidiu Raeţchi a fost exclus din partid

Ovidiu Raeţchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raeţchi, deputat de Diaspora. (Facebook)

Deputatul Ovidiu Raeţchi a fost exclus marţi din Partidul Conservator. Excluderea a avut loc după ce deputatul "a deviat" grav de la linia trasată de partid, susţinând candidatura lui Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele PC Codrin Scutaru a precizat, pentru Mediafax, că motivul pentru care Ovidiu Raeţchi a fost exclus din partid este că acesta a avut poziţii publice privind susţinerea candidatului PNL, Klaus Iohannis, după ce anterior îl susţinuse pe Crin Antonescu.

"PC a susţinut consecvent candidatura lui Victor Ponta, suntem în alianţă cu PSD, UNPR şi nu putem avea poziţii publice care deviază de la politica partidului. Ovidiu Raeţchi l-a susţinut ba pe Crin Antonescu, acum a scris pe blog că îl susţine pe Iohannis. Nu putem tolera la nivel de partid acest lucru", a declarat Scutaru.

Comentând decizia colegilor de partid, Raeţchi, devenit "liber de sarcini", declară că va gestiona despărţirea civilizat.

"Decizie corectă (excluderea din PC), vom gestiona civilizat ruptură. Vreau să fac politică de dreapta, cred că e corect pentru România să avem un preşedinte de dreapta, era o incompatibilitate de idei care nu putea fi ţinută în acelaşi spaţiu politic", a afirmat Raeţchi într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, într-un articol publicat pe 16 septembrie, Raeţchi afirma că Iohannis trebuie să câştige alegerile prezidenţiale, măcar pentru faptul că nu face parte din clica celor care se bat pe burtă cu alde Şerban Mihăilescu, Dorin Cocoş, Truică etc.

Referindu-se la Victor Ponta, candidatul susţinut de partidul său, Raeţchi l-a portretizat pe acesta drept "copilul favorit al sistemului, alintat şi trandafiriu, moşit şi năşit de toţi, presărat cu praful tuturor reţelelor relaţionale, gata oricând să rostească un 'Ordonaţi, domnu’ director!' la telefon", 'aluzie' la vechile şi temeinicele relaţii ale lui Victor Ponta cu fostul soţ al Elenei Udrea, un afacerist iubit "de sistem".

Raeţchi nu a fost "la prima abatere" cu acest articol. Deputatul pentru diaspora dăduse semne certe de "deviaţie" şi în luna august a.c., când, împreună cu colegul său de partid Aurelian Ionescu, a semnat şi remis presei un comunicat în care se afirma că Partidul Conservator - partener de guvernare al PSD - "este, în mod natural, un partid de dreapta, care ar trebui să renunţe la caracterul de partener politic de rang secund al stângii şi să se regăsească în formulele de reinventare a dreptei româneşti".

Mai mult, în ieşirile sale publice, Raeţchi a mai comis crima de lezmajestate de a vorbi despre necesitatea unei epoci post-Voiculescu în partid.