Medicii din Coreea de Sud: Virusul Wuhan se poate reactiva spontan la pacienţii recuperaţi
focus
alte articole
După ce ieri, am publicat un raport efectuat de cercetători de la o universitate din Shanghai, care susţinea că unii pacienţi infectaţi cu virus Wuhan au arătat puţini sau aproape deloc anticorpi împotriva virusului în sânge, după ce s-au recuperat, astăzi, a fost publicat un alt raport care evidenţiază vulnerabilitatea pe care oamenii o au la acest virus.
Cercetătorii din Seul au descoperit mai multe cazuri în care pacienţii care s-au recuperat după infecţia cu virus Wuhan au observat că boala a „reactivat”, brusc.
Studiul este extrem de îngrijorător pentru că pune sub semnul întrebării eficacitatea carantinelor.
Publicaţia The Straits Times a raportat, în cadrul unei declaraţii de presă, că aproximativ 51 de pacienţi care au fost „vindecaţi” în Coreea de Sud au avut din nou rezultat pozitiv la teste, conform centrelor coreene pentru controlul bolilor.
Posibilitatea ca ei să fie reinfectaţi este mică, astfel încât medicii nu exclud posibilitatea ca virusul să fi fost reactivat cumva, având în vedere că au ieşit pozitiv la teste la scurt timp după ce au fost eliberaţi din carantină şi este improbabil să fi avut timp să contracteze virusul din nou, a declarat Jeong Eun- kyeong, directorul general al KCDC.
„Acordăm o mare probabilitate reactivării ca fiind cauza posibilă, efectuăm un studiu cuprinzător în acest sens”, a spus Jeong.
„Au existat multe cazuri când un pacient în timpul tratamentului va fi negativ la teste într-o zi şi pozitiv mai apoi”.
Un pacient este considerat complet recuperat atunci când două teste efectuate la un interval de 24 de ore au rezultate negative.
Deşi este una dintre primele ţări infectate, Coreea de Sud a înregistrat doar 200 de decese şi a raportat cifre scăzute la statitica cu noile cazuri zilnice, după ce maximul ratei zilnice (1.189) a fost atins pe 29 februarie.
Coreea de Sud are unul dintre cele mai agresive programe de testare din lume şi o abordare bazată pe tehnologie pentru urmărirea infecţiilor, reuşind să nu fie nevoită să impună carantina sau închiderea întreprinderilor.
Teama de re-infecţie la pacienţii recuperaţi creşte şi în China, după o serie de rapoarte care susţin că unii pacienţi au avut din nou rezultat pozitiv - sau chiar au murit din cauza bolii - după ce se presupune că s-au recuperat şi au ieşit din spital.
Oamenii de ştiinţă încă încearcă să înţeleagă acest fenomen.