Medicii declară că decesul lui Teodor Mărieş poate surveni în orice moment
alte articole
După 97 de zile de grevă a foamei, viaţa lui Teodor Mărieş e în pericol. Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie refuză de trei luni să se alimenteze în speranţa că forma lui extremă de protest va convinge în cele din urmă clasa politică românească să procedeze în fine la adoptarea legii lustraţiei şi de cea a imprescriptibilităţii crimelor comuniste.
În urma ultimului consult medical efectuat joi, medicii au declarat că decesul poate surveni în orice moment. Ei au declarat că funcţiile vitale sunt reduse la nivel minim şi că el se află în fază avansată de autoconsum.
Greutatea actuală corporală a lui Teodor Mărieş este diminuată cu 63%.
Medicii Dr. Camelia Doru, Dr. Violeta Lihaţchi şi Dr. Radu Teodorescu au transmis o scrisoare medicală parlamentarilor cu privire la cele 95 de zile de greva foamei a preşedintelui Asociaţiei “21 Decembrie 1989″ pe care o prezentăm mai jos:
” Îmi pare rău domnilor şi doamnelor parlamentari, să vă “stric” sfârşitul de săptămâna trimiţându-vă un buletin medical care profilează rolul pe care îl aveţi în starea de sănătate a celui care mai este încă printre noi, Teodor Mărieş.
Cu încă o mică amânare, veţi avea în curând rezultatul eficienţei din ultimele trei luni – referitor la legea imprescriptibilităţii crimelor revoluţiei...
Sunteţi deplin responsabili de viaţa acestui om, pentru care noi medicii nu putem face nimic, dar pe care domniile voastre îl lăsaţi să moară.
Sunteţi deplin responsabili de viaţa acestui om, pentru care noi medicii nu putem face nimic, dar pe care domniile voastre îl lăsaţi să moară. Vă transmitem ultimul buletin medical, de ieri 23 februarie 2012.”
Medicii au notat că ultima perfuzie i-a fost administrată în urmă cu 5 zile, duminică 19 februarie, iar de joi el refuză complet monitorizarea medicală.
Adoptarea ambelor reglementări, care constituie motivul începerii grevei foamei, a fost recomandată acum 6 ani de Raportul final de condamnare a crimelor comunismului. În discursul sau de atunci în faţa Parlamentului, preşedintele României declara:
"Am văzut cum sistemul totalitar comunist a degradat simultan comportamentul instituţiilor şi pe cel al oamenilor. Trebuie să recunoaştem că mentalităţile comuniste continuă să influenţeze societatea românească. Am crezut că putem uita comunismul, dar nu a vrut el să ne uite pe noi. Astfel, condamnarea acestui trecut apare ca o prioritate a prezentului, fără de care vom purta şi în viitor ceva ce seamănă cu povara unei boli nevindecate."