Teodor Mărieş: Guvernul nu a tăiat banii de la revoluţionari, ci a suspendat plata indemnizaţiilor acestora

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul nu a tăiat banii pentru indemnizaţiile revoluţionarilor, ci aplică ceea ce a adoptat Parlamentul. "Este pentru prima dată când un partid acceptă să se pună în lege că Revoluţia a fost anticomunistă", a spus Mărieş.
Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie". (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
24.01.2012

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul nu a tăiat banii pentru indemnizaţiile revoluţionarilor.

"Guvernul nu a tăiat banii de la revoluţionari. A suspendat pentru acest an plata indemnizaţiilor, suspendare care a fost decisă de Parlament", a spus Mărieş.

Potrivit acestuia, Guvernul aplică ceea ce a adoptat Parlamentul.

În opinia preşedintelui Asociaţiei 21 Decembrie 1989, legea privind revoluţionarii trebuie discutată la nivel legislativ şi nu executiv.

"Premierul nu minte. El spune "nu cedez pentru că nu eu am decis acest lucru", a afirmat Teodor Mărieş.

El a mai susţinut că Protocolul semnat cu ministrul Finanţelor precizează că legea va fi adoptată până la 8 februarie.

În ceea ce priveşte plata indemnizaţiilor revoluţionarilor, Mărieş a spus că aceşti bani ar putea fi luaţi din pensiile celor care au făcut parte din aparatul represiv, magistraţi, justiţie şi din nomenclatura Partidului Comunist Român.

Este pentru prima dată când un partid acceptă să se pună în lege că Revoluţia a fost anticomunistă.

Reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a precizat că amendamentele revoluţionarilor au fost acceptate de reprezentanţii Partidului Democrat Liberal (PDL) în proporţie de 95%.

"Este pentru prima dată când un partid acceptă să se pună în lege că Revoluţia a fost anticomunistă", a spus Mărieş.

El a spus că este gata să meargă cu legea până în plenul Parlamentului.

Teodor Mărieş a mai declarat că, împreună cu reprezentanţii PDL, a căzut de acord ca luptători ai Revoluţiei să fie consideraţi aceia care au participat la eveniment între 16 şi 22 decembrie 1989 şi nu între 14 şi 25 decembrie, cum este în actuala lege.

"Ce s-a întâmplat după 22 decembrie la ora 12 şi 8 minute este Revoluţie de catifea şi contrarevoluţie", a mai spus Teodor Mărieş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor