Mariana Câmpeanu, verificată de ANI pentru conflict de interese

Mariana Câmpeanu, ministru muncii,la întâlnirea cu remrezentanţii pensionarilor ce a avut loc la Palatul Victoria
Mariana Câmpeanu, ministru muncii,la întâlnirea cu remrezentanţii pensionarilor ce a avut loc la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început, joi, procedura de verificare a unui posibil conflict de interese în centrul căruia se află ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, legat de obţinerea unei pensii de gradul I de invaliditate de către soţul acesteia.

ANI a primit o sesizare de la Centrul de Investigaţii Media, în care se arată că art.11 din Legea 176/2010 prevede că: "Activitatea de (...) evaluare a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor se efectuează atât pe durata exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice, cât şi în decursul a 3 ani după încetarea acestora. Activitatea ce se efectuează pe durata prevăzută la alin. (1) constă în evaluarea (...) conflictelor de interese sau a incompatibilităţilor, exclusiv pentru perioada exercitării funcţiilor sau demnităţilor publice".

Într-un articol publicat recent de Centrul de Investigaţii Media se menţionează că în anul 2005 Casa de Pensii a judeţului Ilfov, care în acea perioadă era condusă de Mariana Câmpeanu, i-a acordat lui Iulian Câmpeanu, soţul acesteia, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, acesta fiind încadrat în gradul I de invaliditate.

Jurnaliştii afirmă că Iulian Câmpeanu locuia în Bucureşti şi în niciun caz în judeţul Ilfov, iar dosarul medical ar conţine o serie de nereguli, cum ar fi faptul că decizia medicală pentru încadrarea ca invalid nu are decât o semnătură, deşi mai sunt necesare încă două semnături, în timp ce la rubrica diagnostic clinic sunt o serie de formulări generale.

Iulian Câmpeanu a primit în total suma de 54.184 de lei din indemnizaţia pentru însoţitor pe care o primeşte odată cu pensia din 2005 şi până în prezent, potrivit Centrului de Investigaţii Media.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că informaţiile din presă cu privire la soţul său au urmărit denigrarea ei şi a familiei, deoarece soţul său nu este persoană publică şi nu este implicat în politică sau în activităţi de interes public.

"Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete şi îşi propune ca scop evident şi transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist şi om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activităţi de interes public. Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens", precizează Mariana Câmpeanu.

Despre demisia Marianei Câmpeanu

Ministrul Muncii a explicat joi seară că în afară de preşedintele Traian Băsescu nimeni nu i-a cerut demisia şi doreşte să ia o decizie în urma acestei situaţii, deoarece nu se simte vinovată, însă îşi desfăşoară cu greu activitatea, datorită stresului.

Mariana Câmpeanu nu s-a hotărât dacă îşi va da demisia, aceasta susţinând că va lua o decizie împreună cu familia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Totodată, primul ministru Victor Ponta a declarat că o va susţine pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii dacă preşedintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzaţiile aduse împotriva acesteia.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că preşedintele PNL Crin Antonescu i-a sugerat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu să analizeze posibiltatea demisiei din funcţie în urma scandalului legat de pensionarea soţului acesteia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne