Aviz negativ în Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a deputatului PSD Vlad Cosma

.
. (Photos.com)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă. Cererea, formulată de ministrul Justiţiei, la solicitarea DNA, a fost respinsă cu 13 voturi împotriva arestării, 7 voturi "pentru"şi 3 abţineri.

Înaintea audierii lui Cosma în comisie, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că le va propune deputaţilor liberali să voteze pentru încuviinţarea cererii privind arestarea preventivă a deputatului PSD.

Deputatul Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă, a declarat înaintea audierilor la Comisia juridică din Camera Deputaţilor, că va răspunde întrebărilor jurnaliştilor doar dacă îi vor permite membrii Comisiei. Conform evz.ro., întrebat însă cum se simte tatăl său, Mircea Cosma, cercetat în acelaşi dosar, deputatul PSD a răspuns: "Din câte ştiu eu, va fi operat pe inimă".

Reamintim că Vlad Cosma, deputat PSD şi tatăl său, Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, preşedinte al PSD Prahova şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă. Cei doi sunt acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit în jur de 1 milion de euro mită pentru a le aranja unor societăţi comerciale obţinerea de contracte supraevaluate de la CJ Prahova pentru întreţinere de drumuri şi deszăpezire, precum şi decontarea prioritară a unor lucrări efectuate anterior. Respectivele contracte obţinute prin trafic de influenţă erau supraevaluate tocmai pentru ca oamenii de afaceri să le poată plăti celor doi PSD-işti "comisioanele" consistente pe care aceştia le cereau.

Mircea Cosma, în vârstă de 68 de ani, se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Reţinut de DNA marţi, Mircea Cosma s-a îmbolnăvit brusc, chiar cu o zi înainte ca procurorii DNA să prezinte magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie propunerea pentru arestarea sa preventivă pentru 30 de zile şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, secţia Cardiologie.

Miercuri, preşedintele CJ Prahova s-a prezentat la Instanţa Supremă cu perfuzia în braţ, adus de ambulanţă. Magistraţii au decis ca Mircea Cosma poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Vineri, Cosma s-a externat, liber, din spital.

Conducerea Camerei Deputaţilor a transmis miercuri Comisiei juridice cererea ministrului Justiţiei de arestare preventivă a deputatului PSD Vlad Cosma, plenul Camerei deputaţilor urmând să se pronunţe asupra acestei cereri până cel târziu pe 20 februarie, dacă nu se cer probe sau date suplimentare.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne