Senator PNL acuză: "Politica socialistă promovată de PSD este politica furatului căciulii"

(photos.com)
Într-o conferinţă de presă ţinută joi, senatorul PNL Cristian Bodea a afirmat că premierul Victor Ponta "a fost aşa de ocupat cu acea creştere economică pe care nu o simte nimeni", încât Guvernul nu a semnat Acordul de parteneriat cu CE pentru că România să poată accesa fonduri de 38,9 miliarde euro.

Senatorul liberal a criticat "incompetenţa" şi "superficialitatea" Guvernului Ponta deoarece nu a semnat Acordul de parteneriat cu Comisia Europeană, actul pe baza căruia România ar putea accesa, între 2014-2020, fonduri europene de 38,9 miliarde de euro. Acesta subliniază faptul că există Ministerul Fondurilor Europene special înfiinţat "cu oameni angajaţi care fac aceleaşi tâmpenii ca în ultimii ani, când absorbţia banilor europeni a fost îngreunată de autorităţi".

"Aştept ca domnul Ponta să răspundă în faţa naţiunii pentru această bătaie de joc, pentru această crimă împotriva economiei României. Dânsul vrea măriri de pensii, ajutoare pentru plata ratelor bancare, dar noi sugrumăm economia şi îi refuzăm accesul la fondurile europene. Asta este politica socialistă. Politica socialistă promovată de PSD şi de sateliţii săi este politica furatului căciulii. Din păcate, politica asta a făcut-o Victor Ponta tot anul trecut, în complicitate cu fostul ministru de Finanţe, care a introdus taxe peste taxe numai ca să poată spune Ponta că a dat bani. (...) Victor Ponta a fost aşa de ocupat cu acea creştere economică pe care nu o simte nimeni încât şi-a băgat picioarele în ele de fonduri europene", a menţionat senatorul PNL.

Bodea subliniază faptul că această "inconştienţă" este foarte gravă pentru că fondurile europene nu pot fi accesate până în anul 2016 şi cere premierului să se gândească cine trebuie să plece din guvern pentru această greşeală.

"Cetăţenii, firmele şi instituţiile din România ar fi trebuit să aibă acces la fondurile europene pentru exerciţiul financiar 2014-2020 din ianuarie 2014, dar incompetenţa Guvernului Victor Ponta ne va face să avem acces la aceste fonduri abia prin 2016. Întrebarea mea directă pentru premierul României este aceasta: unde sunt banii pentru 2014-2020, de ce Guvernul României nu a asigurat accesul cetăţenilor, firmelor şi instituţiilor la aceşti bani? Şi îi cer, datorită acestei inconştienţe, ca să nu zic crime împotriva economiei României, să se gândească cine trebuie să plece din guvern: ori ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ori dumnealui, pentru că cineva trebuie să plece!", a mai spus senatorul PNL.