Andreea Paul: PSD şi PNL excelează la guvernanţa mulsului politic

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
17.02.2014

Vice-preşedintele PDL Andreea Paul a declarat luni că premierul Victor Ponta intenţionează „să mulgă” sistemul energetic din România prin preluarea companiilor Transelectrica şi Transgaz, care au fost trecute recent în subordinea Guvernului.

Companiile Transelectrica şi Transgaz au fost trecute de Guvern, prin OUG, de la Ministerul Finanţelor condus de liberali, la Secretariatul General al Guvernului condus de Ion Moraru, fost senator PSD. În urma acestui transfer, toate companiile energetice ajung sub controlul PSD, companiile producătoare şi distribuţia fiind deja în subordinea Departamentului pentru Energie condus de ministrul delegat pentru energie Constantin Niţă - PSD.

„Ponta vrea să mulgă sistemul energetic în plin an electoral. A preluat în subordine directă două dintre cele mai performante companii româneşti: Transgaz şi Transelectrica, prin Secretariatul General al Guvernului, de la ministerul de Finanţe. Haos: la Finanţe au fost transferate acum mai bine de un an de la ministerul Economiei. Ping-pong politic. Zero viziune, zero strategie, zero cunoaştere, zero logică”, a subliniat Andreea Paul.

Totodată, liderul PDL vede totul ca pe o „ilegalitate” pentru că „pe ascuns, fără să supună proiectul dezbaterii publice şi fără să transmită pieţei reglementate această informaţie, Ponta ia decizii arbitrare”.

Andreea Paul a precizat că aceste companii sunt cotate la bursă şi trebuie respectate condiţiile minimale de transparenţă şi de guvernanţă corporativă.

„ASF-ul lui Ruşanu este obligat să constate aceste nereguli. Oare o va face?”, a adăugat aceasta.

Democrat-liberala atrage atenţia şi asupra „incompetenţei la numirile în funcţii”.

„Fără nicio competenţă în managementul sistemului energetic şi al celor două companii, Ponta va decide din pix pe cine trimite în consiliile de administraţie şi în AGA”, explică liderul PDL.

Concluzia la care a ajuns Andreea Paul este că „nu se respectă regulile minimale de guvernanţă corporativă, dar PSD şi PNL excelează la guvernanţa mulsului politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor