Antonescu: "Am o părere proastă despre declaraţia lui Ponta"

Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat joi seară la Realitatea TV că are o părere "proastă" despre declaraţia premierului privind candidatura sa la prezidenţiale, şi că îi este clar că se stă degeaba până luni în ceea ce priveşte Guvernul, decizia lui Victor Ponta şi a PSD fiind de a închide existenţa USL. Antonescu a afirmat că termenul zilei de luni, în ceea ce priveşte structura Guvernului, nu este un ultimatum sau o somaţie, arătând că a vorbit despre această dată deoarece premierul a invocat-o, şi a reiterat că propunerile liberalilor pentru posturile de miniştri există de două săptămâni.

"Cunosc declaraţia. (...) Am o părere proastă. E o declaraţie în dulcele stil Ponta în care de fapt se insinuează lucruri şi nu se spune ceea ce este de spus. Pot să existe două explicaţii pentru declaraţiile de azi, fie, şi nu sunt deloc ironic, să ne ne gândim - aceasta este varianta benignă - că era totuşi o celebrare, o sărbătoare, poate şi euforie şi a fost o vorbă în acest context la ieşirea de la un chef şi ca atare să o dăm la o parte, fără să ne supărăm, sau ceea ce mă tem că este cazul în mai mare măsură o declaraţie pentru mine foarte clară că stăm degeaba până luni, că decizia dl Ponta şi a partidului pe care îl conduce, în orice caz a domniei sale, este aceea de a închide episodul şi existenţa USL, dar că aşa cum spuneam apropo de stil fără să aibă tăria şi să spună acest lucru 'Domne m-am hotărât, am ales, am terminat, eu merg mai departe, cu ăştia nu mai am ce vorbi' se aruncă vina, se găseşte scuza şi se minte", a spus Antonescu.

Victor Ponta a declarat joi că impresia sa este că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării. "Impresia mea, strict personală, este că domnul Antonescu a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării până atunci".

Antonescu a declarat că foarte probabil va candida la alegerile prezidenţiale dacă va fi sprijinit de PNL, dar că nu ştie dacă va face acest lucru din Opoziţie, reiterând că şi-a asumat rolul de candidat al USL şi că face acest lucru până în ziua în care nu va mai fi posibil.

"Asta înseamnă că dl Ponta a declarat că nu mai poate fi vorba de candidatul comun USL şi a subînţeles ideea că domnia sa va fi la putere şi eu undeva în opoziţie, ceea ce este probabil, dar nu este aşa de sigur. Dl Ponta deţine puterea, guvernarea, poziţia de premier de la cetăţeni împreună cu noi, de la Parlament împreună cu noi, de la nominalizarea preşedintelui au făcut şi un pact pentru asta împreună cu noi ca atare pentru a se vedea la putere fără PNL trebuie să găsească o nouă sursă a acestei puteri, o sursă de legitimitate a acestei puteri. Mie declaraţia dl Ponta mi s-a părut că nu avem ce să aşteptăm până luni".

Cunosc declaraţia. (...) Am o părere proastă. E o declaraţie în dulcele stil Ponta în care de fapt se insinuează lucruri şi nu se spune ceea ce este de spus.

Vorbind descpre cazul lui Klaus Iohannis, Antonescu a spus că Ponta utilizează tertipuri şi că interpretează "povestea" cu Daniel Constantin vicepremier ca o "şpagă". "Nu suntem în situaţia să vă dăm ceva. Cuvântul şpagă este urât, dar această excrescenţă nejustificată, acest bonus comic seamănă cu situaţia cu care ne aflăm noi liberalii, ne ducem să ne luăm un drept al nostru şi cel de la ghişeu zice ai dreptul, dar ştii hai".

"Este un răspuns şi o opţiune simplă care se face bărbăteşte şi nu zicând că ai aflat tu sau crezi tu că s-a hotărât Antonescu să fie candidatul Opoziţiei. Nu este o formulă bărbătească, este o formulă destul de subţirică, propaganda aceea subţire, prinde la unii, dar totuşi suntem în secolul XXI şi lumea s-a mai modernizat", a mai afirmat Antonescu, afirmând că premierul vrea o altă majoritate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne