Mamă ucraineană rănită în timp ce-şi proteja fetiţa de o explozie: "Nu puteam să înţeleg, am crezut că era sângele ei"

Foto (NEXTA)
Ana Ion
21.03.2022

Olga, o ucraineancă în vârstă de 27 de ani, grav rănită în timp ce-şi ferea copilul de exploziile de şrapnel din Kiev, şi-a amintit şocul pe care l-a trăit când a văzut sângele care îi acoperea copilul după o lovitură de rachetă care a spart geamurile din întreaga cameră.

"Am fost rănită la cap, iar sângele a început să curgă pe copil", a spus Olga, aşezată pe un pat la Spitalul de copii Ohmatdit, unde este tratată.

"Nu puteam să înţeleg, am crezut că era sângele ei".

Fotografiile cu Olga cu capul bandajat şi partea superioară a corpului acoperită de tăieturi, în timp ce o ţinea în braţe pe Victoria, bebeluşul său, au apărut pe scară largă pe reţelele de socializare, ca o imagine emblematică pentru suferinţa trăită de ucraineni după invazia Rusiei în ţara lor.

În timp ce tatăl Victoriei, Dmytro, a luat-o pe fetiţă, Olga a început să ţipe că fiica ei a fost tăiată.

"Olga, este sângele tău, nu al ei", îşi aminteşte ea că i-a spuns soţul ei, Dmytro.

Autorităţile ucrainene spun că cel puţin 60 de civili au fost ucişi la Kiev de când Rusia a lansat ceea ce numeşte "operaţiune militară specială", pe 24 februarie, cei mai mulţi dintre ei - în atacuri cu rachete asupra unor clădiri rezidenţiale.

Olga, care nu şi-a făcut public numele de familie, a declarat că se trezise pentru a hrăni bebeluşul în vârstă de 6 săptămâni şi că îl acoperise deja cu o pătură pentru a-i ţine de cald, când a avut loc atacul cu rachete.

"Asta a fost ceea ce a ţinut copilul în viaţă. Am reuşit să o acopăr la timp. Şi apoi Dmytro a sărit şi ne-a acoperit şi pe noi".

Olga este tratată pentru multiple tăieturi la cap şi pe corp, dar bebeluşul a fost nevătămat, în afară de o zgârietură şi câteva vânătăi.

"Nu ne-a mai rămas nimic de făcut decât să rămânem pozitivi, să credem că am trecut prin cel mai rău, cel mai oribil lucru care s-ar fi putut întâmpla în viaţa noastră", a adăugat Dmytro, care a fost trezit de zgomotul cioburilor de sticlă sparte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor