MAE acordă asistenţă umanitară de urgenţă pentru Siria şi Niger

Epoch Times România
07.09.2012

Ministerul Afacerilor Externe a transferat din bugetul destinat Asistenţei Oficiale pentru Dezvoltare (ODA fonduri pentru finanţarea necesităţilor specifice unor situaţii umanitare de urgenţă din Siria şi Niger.

Astfel, 70.000 de dolari au fost transferaţi pentru Siria, din care 20.000 de dolari către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) pentru finanţarea Mecanismului de finanţare a situaţiilor de urgenţă privind migraţia şi 50.000 de dolari către Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Ajutorului Umanitar (UN OCHA) pentru Mecanismul de finanţare în regim de urgenţă (Emergency Response Fund).

Potrivit MAE, numărul persoanelor afectate de conflict şi care necesită asistenţă umanitară pe teritoriul Siriei este în continuă creştere, ridicându-se la aproximativ. 2,5 milioane. Numărul total al refugiaţilor sirieni înregistraţi şi(sau asistaţi umanitar în ţările vecine (Turcia, Iordania, Liban, Irak) se ridică la peste 240.000.

Alţi 30.000 de euro vor fi destinaţi Nigerului (Zona Sahel). Suma va merge către Programul Alimentar Mondial, pentru finanţarea proiectului “Saving lives, Preventing acute malnutrition and Protecting livelihoods of vulnerable crisis-affected populations (food component)”, inclus în Apelul Consolidat al ONU pentru Niger 2012 .

Programul, în valoare de 209.892.409 de dolari, vizează 2.623.945 beneficiari şi urmăreşte să îmbunătăţească consumul de alimente al populaţiei a cărei securitate alimentară a fost afectată şi să restabilească condiţiile de viaţă în situaţia post-criză.

Criza alimentară şi nutriţională acută din zona Sahel afectează aproximativ 18 milioane persoane, dintre care 8 milioane persoane au nevoie de asistenţă urgentă. Cele mai multe persoane afectate sunt în Niger.

În anul 2012 a fost alocată o sumă de aproximativ 238.000 EURO, din bugetul destinat Asistenţei Oficiale pentru Dezvoltare (ODA) şi gestionat de Ministerul Afacerilor Externe, pentru finanţarea unor situaţii umanitare de urgenţă. Utilizarea acestor fonduri se realizează în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.052/2011 privind reglementarea acţiunilor specifice aferente finanţării asistenţei din cadrul politicii naţionale de cooperare internaţională pentru dezvoltare.

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene acordă ajutor umanitar şi prin intermediul bugetului comunitar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor